Ahoj, moc jsem tu dosud nepsal, ale čtu hodně, a tohle téma zrovna docela prožívám
Jak jsem se už někdy zmínil, taky jezdím za každého počasí, tedy i v mrazu a srajdách a větru atd., krom ledovky. Mám to 55km do práce, ted 65 kvůli dlouhodobé objíždce a jezdím víc potmě než za světla.
Moje bilance se zvířaty: jedna přejetá kočka (odpočívej v pokoji)- žvejklo to pěkně přední zadní, nesnažil jsem se kličkovat, ani na nebohé kočce zabrzdit, jinak hrozí pád. Dál těsné zabrzdění před sraženou, bohužel ještě živou srnou, co se mlátila v krvi na silnici. Jednou mě vystrašil kanec, co přeběhnul nečekaně těsně přede mnou, ohromný hovado, u kterýho by nepomohl asi ani burgman 650
Prakticky každou jízdu vidím spoustu zvěře...koukám, a když vidím svítit oči, uberu. Naučil jsem se už, co dělají srny, jeleni, jak vypadají oči lišky, kočky, poznám tchoře atd
Nechci se s nimi srazit, ale zabránit tomu nemůžu. Jezdím dobře vybaven, mám třeba i ochranu kostrče a kyčlí. Ale prostě jsou věci, kterým zabránit nelze, a všichni jsme křehcí a smrtelní, a tak s tímto vědomím jezdím, a dýchá se mi dobře.
Petře, přeji dobré a příjemné uzdravování.