Tak jsem si udělal minulý týden výlet k našim sousedům do Německa.Nejdřív sem si projel Hřensko,bylo nádherně a potom pokračoval směr městečko königstein kde stojí jedna z největších pevností v Evropě stejného názvu.Je to hned za hranicemi,takže žádný stres ani nějaká dálka....stačí se proplést uličkami Bad Schandau ,zastavit se tam na jeden pohár a nebo zákusek,jsou opravdu vynikajicí..Snad největší nádhera je to,že můžete bez problémů kdekoli zaparkovat....
No a potom se už vydat směr Königstein. Opět nemusíte nic hledat,přijedete do městečka a na kruhaku prosím druhým vyjezděm porád do kopce kde už uvidíte odbočku na pevnost.Dostanete se na kryté parkoviště a nebo můžete odstavit svého skútra někde venku,místa je tam dost a nebo......to můžete risknout a vyjet až nahoru na pevnost kde je parkoviště pro dělniky kteří tam pracují a tam ho postavit.Vše se dá,viděl jsem tam mladé holky jak uplně v klidu parkují svého skútra.Ale.....kdyby vás chytli,bude to něco stát...proto doporučuji nechat ho dole a ten kousek do kopce vyjít a nebo se za uplatek nechat vyvést nahoru vláčkem.
Pevnost jako taková je opravdu hrozně věliká....už jsem něco viděl jako třeba Pevnost v Koblenci,ale tohle je daleko daleko větší.Za 7 euro si můžete vše prohlédnout,Na kasematy vás vyveze výtah,takže potom už nemusíte nikde po žádných schodech se vláčet,ale mužete se kochat výhledem po krajině.
Jelikož je na netu mraky fotek,dám sem jen pár,co jsem fotil z mobilu.....
http://www.koenigstein.cz
Takže všem doporučuji tento celodenní výlet....