Tak jak bylo na výletě na hrad COLDITZ
Musím se přiznat,že jsem měl trošku obavy z lidí kteří pojedou se mnou,když někoho znáte a jezdíte s ním,pak je to super ale když s vámi jede někdo koho neznáte vůbec,no říkal jsem si,abychom si tak nějak lidsky sedli.
Hned po příjezdu na základnu,motorest Ohio mě přivítal první člen výpravy a to
Budimex,první slova...ahoj....a už jsme povídali,jeho stroj piaggio X10 mě opravdu zaujal a tak těch otázek bylo najednou nějak hodně.Za chvili přijel další člen výpravy a to
orthodox a také na stroji značky piaggio Beverly...takže jsme zatím byli piaggio tým.Seznámili jsme se a opět parádní pokec a já zjistil,že jsem poznal super kluky...Vyrážíme s půlhodinovým zpožděním a na hranicích nás čekal další člen naší výpravy.
Najižídm na dálnici a nasazuj cestovní i rychlost kolem 120 až 130km/h. Všichni jsme měli dostatek výkonu a tak se jelo parádně.Za Prahou malá zastávka,něco napít,doplnit palivo a jedem dál.Na hranice jsme dorazili s opravdovým zpožděním ale náš čtvrtý člen výpravy stále čekal,byl to
Blight28Vyjižíme za hranice a jedem překrásnou přírodou,opravdu hltáme metr za metrem a člověk neví kam dřív koukat.Zapoměl jsem si zapnout kameru a tak zastavuji kolonu a svůj omyl napravuji,no a za chvili už kamera běží,chci zachytit aspon kousek této cesty.Náš první cíl jsem stanovil
hrad Mildenstein.Tento nádherný středověký hrad stál za.
návštěvu.
Zaparkujem stroje,převléknem se do kraťasů a vyrazíme na průzkum hradu.Jedním slovem nádhera a výhled z ochozů věže byl nezapomenutelný.I když bylo stále co k vidění,začal nás trápit hlad, a to víte když jeden začne líčit co by si dal...bylo po prohlídce a už se ženem někam do restaurace na jídlo.Nacházíme přímo v městě Leising malou pizzerii a tak jsme neodolali a každy si dal pizzu.Musím uznat,že byla vynikajicí.No čas se nahrnul a my pokračovali dál na
hrad Colditz,cíl naší cesty.Díky tomu že byli ve východním Německu samé objíždky z 12km vzdálenosti se stala 25kilometrová a tak se stalio že jsme dorazili trošku pozdě.Sice nám vstupenky prodali ale mohli jsme vidět jen čtyři místnosti ,kde byla např.vysilačka kterou našli nedávno při opravách hradu,dále spousty věcí z doby druhé světové války,ale stejně nám to bylo nějak málo.Jdeme se projít po nádvoří,j,uděláme pár fotek a ja si všimnu paní,která zalevá kytky a tak se sní dám do řeči.Přišlo na to odkud jsme a já zjistil že je to průvodkyně,která má ale k naší smůle již padla,prostě konec.Nenápadně se ji zeptám jestli by nás nevzala ještě někam kde je to zajimavé,ona se otočí a pronese,že dnes může pracovat chvilku přes čas a otevírá dveře hradu,kde jsou opět fotky zajatců.kteří se všemožně snaží utect,dále nám vypráví a ja překládám klukům co se dá.Opět uděláme pár fotek,moc poděkujem a rozloučíme se.K našemu udivu začalo pršet.Nebyl to nějaký vichr a smršt,ale příjemný letní deštík.Zajdem si pro naše stroje a zajedem do průjezdu vstupní brány hradu kde se v suchu převlékáme a připravujem na cestu domů.
Vyrážíme.....opět ty objíždky,at zahnu kamkoli,všude slepá ulice a objížďka,myslel jsem si že tu snad natáčí válečný film a tohle mají být exteriery,ale byla to holá skutečnost.
Déšt zesiloval ale porád to nebylo tak hrozné.Zastavujem na pumpě,doplnujem palivo a já si beru nepromok,ostatní ho prostě zapoměli...jo jo,smula,ale i tak to nebylo hrozné.Akorát mi volá bracha at si dám pozor,že u nás je vichřice a šílený déšt,no my jsme nic takového nezaznamenali,jen slabý deštík.Konečně dorazíme na hranice,a pak už to směřujem na dálnici.
Blight28 se od nás odpojuje kousek před Prahou,rozloučíme se,popřejem štastnou cestu a my to mastíme dál.Za chvili sjíždíme z dálnice a začínáme se loučit,bylo to moc fajn a já poznal super lidi se kterými se budu těšit na další výlet.Takže jim tímto děkuji,že jeli se mnou,
nasmáli jsme se a byla super nálada.No a ja udělám opět video at můžete jet s námi....
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
sraz na hranici....FreibergHrad MildensteinHrad MildensteinHrad MildensteinHrad MildensteinHrad Mildensteinsuper pizzaHrad Colditz
Hrad Colditz
a takhle se utíkalo z vězení
Hrad ColditzHrad Colditz - vysilačka nedávno nalezená,kterou sestrojili vězmi