sigi píše:...Prostě se ošoupal kliček stálým používáním a tím pádem se opotřeboval i kod...
To ti urcite rekli v autorizovanem servisu, s tim osoupanim? Mam tak osoupany klic, ze ho muzu vytahnout ze spinacky i s nastartovanym motorem. Ale skutr startuje uz 122 000 km bez problemu.
bylo Honda Lead 100 najeto 40 000 km (ja 12 000) bylo Yamaha Majesty 400 najeto 206 000 km (ja 136 000) bylo Honda Silver Wing 600 najeto 110 000 km (ja 92 000) nyní Yamaha T Max 560 najeto 27 000 km (ja 14000)
Ošoupaný klíč je opravdu kravina, buď je to čip, nebo imobilizer. Měli jsme jednoho skůtra a ten když někdy fest pršelo odmítal normální klíč(někdy i po umytí). Musel se zapnout s červeným, nastartovcat a pak to zase fungovalo normálně s tím černým. Nový černý to dělal úplně stejně jako ten ošoupaný. Dělala to, prostě voda, která někam natekla, či vyvzlínala. Co to dělá nezjistil ani nový majitel a rozhodně se to prý nezhoršuje(5 let). Samo každá závada je trochu jiná, ale ošoupaná kovová část je záležitost čistě mechanická a to nemá vliv na elektronickou část klíčku.
Tak tu máme dálší výlet a to na zámek u Nechanic,potom do babičina udolí do Ratibořic a nakonec na pevnosti v Dobrošově.
Jak jinak než naše silná trojka Sigi - puppy a Dom999 se sešla v Poděbradech na benzince aby vyrazila na další muj vylet. Celá eskadra pokračovala z Poděbrad směr Městec Krállové,Nový Bydžov až do Nechanic na zámek,který je pro svou podobu přezdíván a právem,"malá hluboká".Na tomto zámku se natáčelo spousty filmů a pohádek jako např Princ a Večernice s Libuškou Šafránkovou v hlavní roli,dále historický román Jana Eyrová, valečný film Tvavomodrý svět a další... Na zámek jsme dorazili v pohodě a na parkovišti nám paní řekla hned příjemnou zprávu,že majitel parkoviště je motorkář a proto motorkáři nic neplatí.Nádhera.....ještě jsme ji poprosili aby občas jukla na naše skutry a už se vydali na zámek.No puppy byl zase ve svém živlu,vytáhl fták a už to jelo,spousty jeho krásných fotek z této akce najdete u něho v jeho fotogalerii.Tak po prohlídce okolí jsme se opět vydali na parkoviště kde Dominik musel dolít vodu do svého skutru za neustáleho smíchu puppyho,že si tohle musí vyfotit....No a naše cesta vedla do hospody na oběd.Vzal jsem kluky do jedné jídelny za Hradecem Kralovým kde jsme se super najedli...a opět pokračovali dál do Babičina udolí.Opět parkovné gratis,jak jinak....počasí nádhera a už jsme šli na obhlídku.Ja už tam byl snad 10000x a Dominik poprvé,tak aspon viděl Babičku...... ...Tedy sochu....no a čas nás trošku honil a my vyrazili na poslední zastávku na pevnosti Dobrošov.I tady bylo fajn,ukázal jsem klukum co jsem jen mohl a taky to puppy zaznamenal a po prohlídce okolí jsme se vydali na zpáteční cestu.Myslím,že to byl podařený výlet a stouhle partou je prostě radost jezdit......No,a už je naplanován další výlet...jak jinak u mě že?
Video je v horší kvalitě.... ale už se to brzy změní,už se mi staví nový počitač....
ak jsem doma kluci a i sem zmoknul hec. Cesta super jeste v praze bylo 22°C tak si rikam jak je ti super vylet za kraneho pocasi.... a pak na za sjezdem z dalnice se zacalo zatahovat tak jsem si lebedil tak konecne nebude takovy horko. Nooo nebylo no akorat u Benesova uz to zacalo strasit destem tak jsem pridal abych tomu ujel a na tom kopci za benesovem jsem prozrel. Obloha cerna jak bota a tech blesku co litalo. Ale zatim dobry tak jsem jel 140-150 abych se dostal co nejdal suchej a povedlo se bourka me dohnala az v olbramovicich ale o to s vetsi gracii. To byl slejvak to jsem snad vzivote nezazil voda stala na silnici auta jeli 60. Tak jsem taky zvolnil tak na 110 a rychle domu. Ale jinak vylet nemel chybu! Najeto za dnesek 530km A za cely vykend 850km
Paaani.....tady to černá až ted.....jinak ja jel domu v pohodě,sluničko mě hřálo parada....už kopiruju video do počitače a hned se na to vrhnu...bylo to super dnes jako vždy semnou počasí nádhera....no ale až na ten konec u Tabora....ale u nás ani kapička,no jak koukám z okna možná to za chvili přijde....Tak jsem rád že jsi v pohodě doma....
Sigi, nikoliv poprvé, ale znovu skládám poklonu. Vzpomínám si na Tvé první "nesmělé" příspěvky vloni, pak vzpomínky na Německo a zajímavá místa na výlety tam a dnes už je tohle "výletní" vlákno zavedeným pojmem Teď jen doladit nový PC, aby videa měly zase standardní kvalitu a bude to paráda. Navíc tenhle poslední výlet měl skvěle vybrané a zajímavé cíle.
Dome, já na tebe večer vzpomínal, jak asi mokneš. Já to měl jentaktak. Zavřel jsem garáž, a začalo poprchávat. Pak vítr, bouřka.... Jinak výlet byl jako vždy skvělej. Sice jsem byl trošku unavenej z předchozích dnů, ale stálo to za to
Tak jsem rád že jste v pořádku dojeli domu a už se těším kluci na další výlet....no a jak jinak než že už je připraven.... a to už na novém stroji pojedu,Gejšu dám na odpočinek zatím ( do garaže)...
Jinak Gandalf děkuji za uznání,i mě ty videa moc mrzí,ale jakmile dám uložit v HD kvalitě tak mi to napiše že nemám pamět a hotovo, a přitom jsem ty první videa v HD dělal a v pohodě tak nevím čím to je,asi je už tak zajebaný že pujde...
No tak ja jsem na dalnici najel cca 140 a pak kdyz jsem videl ty mraky tak jsem furt pridaval az jsem jel chvilema i 200 takze sem si hodne nahnal a tomu desti kousek ujel.