Ahoj, slíbil jsem krátké shrnutí, tak se o to nyní pokusím. byli jsme 3, ale pouze na 2 motorkách, protože ne každý si troufne vyjet do thajského provozu. Motorky jsme měli z
https://www.popcarrent.com/en/rentals/bigbike/, vzali jsme 2x Honda CB500X asi 3r staré na tacho bylo skoro 85K (na mojí) a na druhé bylo necelých 80K km, poprvé v Thajsku jsem neusmloval ani 1 THB (báth), takže 1200 THB za den (celkem cca 145 €). Za necelé 4 dny jsme najeli přes 900 km a byla to fuška, kvantum zastávek typu "tady je to moc hezké, tady se vyfotíme", měli jsme 3x interkom, takže jsme byli ve spojení a za jízdy jsme kecali. Vždy se chci potkat před cestou abych věděl s kým pojedu, ale od příště budu dělat i prověrku na "štěstí", protože jeden účastník (přiznal se, že vždy a všude zmokl) nám vyloženě přinesl smůlu na počasí, za 4 dny nám 3x pršelo a z toho 1x to byl opravdu pořádný slejvák. To že v prosinci jsou v Thajsku chladné noci vím, někdy i jen +17°C, ale déšť 3x za 4 dny, tak to nikdy. Jídlo bylo super, motorky fungovaly, silnice až na cca 70-100 km perfektní, zatáčka za zatáčkou, prostě pohoda a velikánská zábava pro motorkáře. V přítomnosti "smolaře" jsem se stal teoretickým a dočasným budhistou a v jednom chrámu jsem nechal dokonce požehnat od mnicha malého Budhu na krásné počasí, kterého jsem dal tomu "smolaři" a potom už bylo počasí super, je jen škoda, že jsem to nevěděl dříve
Z plánovaných cílů jsme jeden nesplnili kvůli počasí, protože jsme nevyjeli na Doi Inthanon 2565 m n.m., nejvyšší kopec Thajska, jinak zábava a pohoda, výborné jídlo a super klikaté silnice, za mě bezva výlet. Náklady sem hodím v EURech : low cost letenka BKK - CH.M. (Bangkok - Chiang Mai) necelých 50 €, ubytování cca 10 € / osoba / noc (nechá se sehnat i levnější, ale nechtěli jsme tím ztrácet čas, protože příjezd za tmy, tak jen rychlá domluva v nějakém guesthousu poblíž a bylo to. Jídlo, furt a pořád a celý den, cca 10 € / den, večer trocha toho alkoholu při plánování dalšího dne asi 15 €, někdy i 20 €
, za benzín necelých 25 €, 3x masáže za necelých á 10 €/h celkem asi 30 €, nějaké vstupy na asi celkem za 50 €, návrat na jih nočním busem cca 15 €, takže celkem nějakých 450 € za 5 dnů na severu Thajska.
-- 19 led 2020, 17:45 --
vodopad na rece Klang jizne od Doi Inthanon.jpg
vodopád na řece Klang jižně od Doi Inthanonu a pěkný chrám v Mae Hong Son
pekny chram v Mae Hong Son.jpg
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Začal jsem s tátovou Jawetou - podivný Stadion, Jawa 23 Mustang, Jawa 350, Suzuki Bandit 600 (ojetý), Yamaha XJR 1300, Honda SH150 je už pryč, PCX 125 se ani neohřálo a šlo, a nyní drandím Yamaha Tracer 900 GT a vysněný T-max 530 snad bude další...