Tak a sme doma. Včera sme štartovali z Bašky Vody o 09h. Mali sme už natankované deň pred tým tak už pobalený sme išli na raňajky a hneď kopli do vrtule. Počasie nám prialo (zatial). Bolo absolutne bezvetrie a teplota 18-25 st.pôvodný plán že sa stavíme na tom vojenskom letisku a niekde okolo Karlovacu/Zágrebu prespíme a piatok dojazdíme pianko domov. Lenže cesta ubiehala ako masielko, dalo sa ísť naozaj dynamicky. Cesty boli skoro prázdne a keď sme stretli možno tri kamióny tak je vela. S jednou prestávkou sme dorazili do bývalého vojenského letiska v Želiave asi 1km od hranice z BiH ktorý bol na úrovni Plitvických jazier. Tam sme pozreli neuveritelné dielo a to vybudovaný hangár do mohutného kopca na vstup lietadiel priamo z pristávacej plochy, tak aby nič nebolo vidieť. Bolo tam aj jedno vojenské lietadlo zarastené kríkmi v ktorom sa dalo chodiť.Streli sme tam aj dve nemecké rodiny na karavanoch. Po slabej hodine a občerstvení pokračujeme smer Zagreb. Prechádzame Karlovac volíme starú cestu ktorá je kontrlovaná radarmi tak musím dávať pozor nie ako minulý rok keď som sa zavesil na jedných domácich motorkárov ktorým som pomaly nestíhal keď valili 120 po dedinách a vždy pri radary spomalili na povolených 50. Zastavujeme na pumpe Petrol tankujeme full a ako sa ukázalo tak toto tankovanie bolo iba jedno ktoré nám vydržalo až domov ale iba o fous. Moja bandaska v kufri to istila.Tam dávame espresso a coca colu a po 20 min pokračujeme.Zágreb prechádzame dialničným obchvatom dlhým aj 60km takže aj to bolo velmi rýchle a ja rozmýšlam že kde a či vôbec sa nám oplatí ešte nocovať keď do Lendavy SLO-HU hranici je tak blízko. Po krátkej porade sa rozhodujeme že potiahneme až domov keď to pôjde tak krásne ako doteraz. No lenže počasie sa citelne pokazilo, začal fúkať silný bočný vietor a na oblohe sa ukazujú blesky, začína pršať, teplota išla rapídne dolu na 12st a začínam klepať kosu. Mundúr sme samozrejme pred odchodom odlahčili o všetky vložky a nasadili letné rukavice. Na SLO hranici nikto tak zastavujeme na odpočivadle kde nasadzujeme zimný ohoz vložky,rukavice všetko ako na prechod studeným maďarskom.Osobná HU hranica bola zatarasená a presmerovaná na nákladnu. Keď tam dofučíme tak vybieha sexi policajtka a ja z úsmevom zdravím ako čípeš maďar jónapot kyvánok. A baba hovorí dokumente, v tom vybieha druhý policajt a pýta sa hová ja že požoň. Kukali na nás ako na zjavenie boli sme tam asi jediný takýto turisti tento rok. Ale po chvíli lustrovania odcházame a vchádzame zase do toho pekla, dážď vietor a zima, tradície sa musia dodržovať
Zmoknúť raz za dovolenku to je nič ale zmoknúť dva krát a to poriadne to je iná frajerina
. Cesta sa rapídne spomalila, nás bičoval zase vietor z dažďom a ešte za tmy a nadvôvažok po rozbytej starej 86-ke. Stále mi šrotoval v hlave zážitok z minulého roku keď mi vybehla pred skúter srnka a fakt chýbalo velmi málo aby som ju zoťal alebo vlastne ona mňa. Bolo to presne na tom istom úseku cesty kde som už pozeral kedy zbadám tie vystrašené oči srnky z minulého roku. Chvala bohu nič podobné na nestalo až na to že už skoro na hranici SK pred Rajkou zrážam zajaca ktorého chytám presne v strede. Zlakol som sa riadne, zajačik ušiačik zastal presne predo mnou tak už sa nič nedalo robiť len som sa zaprel do riadidiel a iba trochu to buchlo. Zastavujeme pri pumpe Mol a pýtam sa Jana či to prežil alebo je in memory. Jano hovorí že si ho prekrojil na viac kusov.Tak nech mi odpustí ušiačik zajačik.
Uzimený, čiastočne mokrý zastavujem pri baráku zo stuhnutým krkom a zdrevenelími nohami o 23:15 zosadám zo skútra a hovorím si tak toto bolo naposledy čo som to robil na jeden záťah. Možno tá zima a dážď s vetrom zohral svoju rolu, neviem ale minulý rok som prišiel z Makarskej za 11:30h a bol som relativne v pohode. Možno aj tá hodinová zachádzka zohrala rolu.
Malý sumár. Tankovanie 1x na trase dlhej vyše 800km v tomto sú stroje F300 a Y300 bezkonkurenčné s dojazdom niečo málo cez 400km.
Najazdených trip Baška Voda - Bratislava 815km čas jazdy 13:03 min zo spotrebou 2,8L (Y300 2,4L)
Celkovo najazdených IT-CRO 2682km zo spotrebou 2,9L.
Skútre Honda Forza 300 a Yamaha X-Max 300 to zvládli bez sebamenšej poruchy alebo problému.
Pochvala pre Jana ktorý to mal ako krst ohňom a obstál na Nr.1. Keď ja už budem starý a nebudem vládať alebo sa niekde rozpláznem tak môže kludne pokračovať v cetách z hrdosťou.
LETISKO ZELIAVA.
TRIP BAŠKA VODA CRO-SK BRATISLAVA
CELKOVE KM
CELKOVÝ ČAS JAZDY
ČAS JAZDY CRO -SK
TOTAL KM 17840