Momentálne sa nachádzam na Makarskej riviére v Baške vode kde som o 19h prišiel z Motenegro Ulcijnu. Je to ako medzizastávka na ceste domov na jeden záťah to nespravím. Aleš zostal pre velký úspech v Ulcijn, ide do práce až 29.6 ale ja už musím makať v stredu. Keby tá Čierna hora nebola tak ďaleko tak ju mením za Chorvátsko a chodím len tam. Je minimálne tak isto krásna a maximálne lacná. Apartmán pre dvoch na dve noci z raňajkami sme mali za 54€ čo je 1 deň z raňajkami 13€/os. A ešte si nás hýčkali. No aby som nemachroval tak na pumpe kde som tankoval tesne pred hranicou z Bosnou boli dvaja motorkári na GS a zo Slovenska ML baba a chlap. A že idu do Grécká tak som im to hneď vysvetlil že cez Albánsko sa nedostanú. Baba nechápala a týpek sa tváril nezaiteresovane a čumel do mobilu

Pýtam sa tej baby asi ty tomu velíš že, hodila len letmý úsmev. Papupčár úplny salámista, keď som videl že ich to nejak netrápi tak som pozdravil a zaprial im šťastnú cestu a zbohom. Idú niekde cez 4 štáty a nedokážu si takéto veci pozisťovať predom, nechapem.
Cesta do Bašky vody bola síce len 330km ale išiel som ju 6 hodín viedla stále popri mori magistrálou. Trochu ma zdražali aj hranice ktoré som prechádzal 4x z MNE - CRO - BIH -CRO. Ale išlo to fajn iba skenovanie dokladov a pekný úsmev čiernej čiernohorskej policajtky. Asi preto že som im pochválil ich nádhernú krajinu.
Prišiel som do Bašky ubytoval sa a hneď som sa vydal smerom naspäť do Makrakej čo je len 11km na trh kde som si chcel kúpiť talizman a to kožený obojok na krk. Skoro všetky stánky zavreté pre veliký vietor a iba jeden otvorený a našťastie ho tam mali aj keď nie úplne podla mojich predstáv. Prechádzka po promenáde v prístave jedna káva vypitá, dútnik vyfajčený a o 21:45 som sa vracal. Skoro ma odfúklo aký bol silný vetrisko a na mostoch to bolo fakt drsné, facka z lava a potom s prava, išiel som ako ožratý. Zajtra to s počasím nevyzerá dobre, asi zmoknem, čo by ani nebolo také najhoršie len sa modlím aby nebol tento vetrisko lebo tu budem musieť zostať ešte deň naviac.Ešte že som pedantne plánoval a naplánoval si jeden deň rezervu

Čo by sa mi ale páčilo lebo mám VIP apartmán all inclusive. Ale nie že by som bol taký pracháč ale pre zmatky s mojou rezerváciou cez booking. Boli tam pinkli ktorý obsluhovali aj v reštike a mali nastarosť aj penzión a tí o ničom nevedeli. Asi aj prero že som to objednával zo dňa na deň a nemali to aktualizované.Našťastie som to mal sejfnuté ako aj potvrdzujúci email s číslom rezervácie. Ale chorváti z úsmevom na tvári nema probléma čekaj.Asi po 5 min a dvoch telefonátoch zo šéfom ma ubytovali v jeho apartmáne ktorý má pre špeciálnych hostí a je naozaj neskutočne krásny. Má aj jakuzu v kúpelni
Najazdených celkovo 2024 km a spotreba sa asi už nezmení 2,9L.

A smutná správa