od PBM2 » 29 zář 2018, 20:25
Nejsem z Ostravy, takže ostravský dialekt neumím. Co ale vím, že v době, kdy ses registroval (pokud je to tedy správně 2016), tyto dvě přezdívky tu už dlouho kolovaly a rozhodně to nebylo místní nářečí nebo vývoj skupiny. Kdybych někam přišel a četl bych něco o Kocůrovi a podobně, byl bych asi hodně nesvůj, o co vlastně jde. A rozhodně bych na vině, že nevím, o co jde, nebyl já. Ale kdybych četl něco jako lama, noob, trotl, atd., věděl bych, co tím je myšleno. A jen tak mimo mísu, Troll je "anonymní účastník online diskusních fór, chatů či blogů, který zasílá záměrně provokativní, urážlivé nebo irelevantní (off-topic) příspěvky k citlivým tématům", což se tu neděje, maximálně jsou ty příspěvky, otázky.... hloupé, nic neříkající, dětské? A Spammer je zase "osoba šířící spam. Za spammera lze označit člověka, který prvoplánově rozesílá nevyžádaný obsah. Nejčastěji se tak děje v prostředí e-mailu". Což zde opět není to správné místo, takže se na mě nezlob, ale ani jeden ze tvých příkladů není správný, stejně jako přirovnání. Není to nic proti nikomu, ale běžný uživatel PC ví, co je lama, ale co je Marlena, neví. Takže já možná píšu dlouhé elaboráty, ale kdo najde dost sil si to přečíst, alespoň ví, co jsem tím chtěl říct. Kdo ale narazí na, jak ty píšeš, místní nářečí (a to je totální většina "běžných" uživatelů), tak ví kulové. Tímto se omlouvám adminovi za dlouhý příspěvek, ale už mě fakt nebaví se co chvíli setkávat s minulostí, která říká málo a jen pár lidem. A pokud se někomu zdá, že tento příspěvek sem nepatří, tak jen připomenu že téma je "Co se to tady na fóru poslední dobou děje?" A to mě taky fakt zajímá. Dík.