Věci se holt mění a ne vždy k lepšímu. Bohužel je tu už nějaký čas hodně otázek typu "Mám skůtr, vzadu něco vrže, nevíte, co to je?" A podobně. Prostě nováček přijde, neřekne ani bú, položí otázku, která často nemá hlavu ani patu, nedá přesnější informace (jako o jaký stroj jde, ročník, od kdy to dělá, co má za úpravy, jestli už něco zkusil udělat, zda se zeptal i jinde atd.) a i když mu tu několik lidí má snahu pomoci, tak rychle, jak přišel, zase zmizí. Bohužel to má za následek, že i ti nejotrlejší po x-tém takovém případu prostě rezignují a příště ani takové otázky nečtou, i když jde třeba opravdu o někoho, kdo to myslí vážně. Nikdo není dokonalý. Já se občas dost rozepíšu nebo přehlédnu určitou odpověď a duplicitně "radím", případně se mi podaří jiné takychyby. Ale není to naschvál, prostě když můžu, pomůžu a poradím. Takže do budoucna sorry, pokud se s tím někdo setká. Ale ruské reklamy na servis kopírek, otázky typu "Chci koupit skůtr do 125 ccm, ale žádnou čínu, co mi doporučíte? Líbí se mi Honda, ale ani Suzuki není škaredá a známý doporučuje Kymco, jen u toho nevím, jestli je to šmejd nebo ne. Co vy na to? Jo, a mám na to nějakých 25.000,-, víc jsem nesehnal." Upřímně, u těchto otázek bych vraždil. Jednotlivé značky i modely jsou tu rozepsané do mrtě, s vadami i přednostmi, servisní intervaly, doporučení i upozornění, že snad víc ani nejde sepsat na jednom místě. A potom přijde člověk, co nemá ani šajnu o cenách, značkách, povinné výbavě, základních finančních požadavcích a chce "za málo co nejvíc". Nevím, že by typický Čech?
Hodně lidí dává po čase, když začne jezdit, přednost právě té jízdě před psaním na fóru, protože proto si skůtr pořídil. To je běžný vývoj. Snad to s novou sezónou opět trochu obživne. Nevidím to černě, jen asi některé věci se už nevrátí. Jako třeba tak časté dotazy ohledně závad, protože technika pokročila a omezil se počet silně nekvalitních skůtrů i jejich majitelů, kteří sem pak psali o radu. Založily se kluby a fankluby, které už nějaký čas fungují a další prostě už tak moc vznikat nebudou. U strojů, které jsou kvalitnější, se o závadách, které se objevovaly, už většinou psalo, takže kdo je jen trochu inteligentní, dá "Vyhledat" a pouze když nenajde určitou odpověď, napíše sem, jinak o tom, že tu byl, ani nevíme. A i přes všechny nedostatky, chyby, občasné "přispěvatele" s azbukou nebo lenochy, co nechtějí "obětovat" pár minut na hledání odpovědi jsem rád, že to tu zatím funguje a žije. I když trochu méně, ale stále.