Neřekl jsem nic proti věcem co se v číně vyrábí,tak to tady zase neglobalizujte na veškeré výrobky tam vyrobené jak to tady rádi děláte.
Problém je právě v materiálech,přesnosti,opracování a dalších a dalších "drobnostech" které pokud si zadavatel ohlídá a nechá vyrobit v číně,tak se s tím dá tak nějak fungovat. Problem nastane když to vyrobí čínský výrobce z jejich levných a tím pádem i méně kvalitních "ošizených" materiálů s čínskou kontrolou kvality. Tam pak kvalita materiálů,přesnost a další podstatné faktory opravdu chybí. Ano na první pohled se může zdát že "to" vypadá stejně,ale nedosahuje to pevnosti,trvanlivosti,přesnosti a dalších podstatných věcí pro správné fungování a díky těmto vlastnostem,nepřesnostem a jiným materiálům nemůže stroj nikdy fungovat tak jako precizněji vyrobené konkurenční stroje z kvalitnějších materiálů s vyší přesností,ale samozřejmě také dražší,protože kvalita odjakživa něco stála a stát vždycky bude. Bavíme se o zařízeních které musí nějak fungovat...ne o gumové kachničce do vany která je max vyrobena ze závadných materiálů,ale jinak je uplně jedno jak přesně je vyrobená.
Vememe si příklad na motoru. Proč jsou slabé a nejedou tak jako značkové stroje. ? Opomeneme li hlavní nedostatek - vzduchové chlazení,pak můžeme hledat třeba ve vůlích motoru,tím pádem kompresní poměr,horší sání + výplach - menší efektivita motoru,opotřebování motoru a s tím spojená trvanlivost. Nebudu rozepisovat kvalitu gumových součástek,hadiček,ložisek a dalších věcí.......ani všeho ostatního. Prostě někde se šetřit muselo a poznat to je ať chcete nebo ne.
A proto jsou tyto skútry levnější,proto je potřeba počítat s nižšíma rychlostma a více problemama a zbytečně se stále neptat proč tohle nefunguje,proč to dělá tohle a ne to co má,proč to tolik žere atd.......protože jste si koupily levného skútra který prostě není vyroben s přesností a z materiálů jakých by měl a s těmito věcmi se musí počítat již při koupi,protože jsou dané výrobníma technologiema a vším tím co jsem zde popsal. Nic proti čínám,klidně si je kupujte,ale pak mi zůstává rozum stát nad stále se opakujícími dotazy proč tohle a proč tamto,když se k informacím o těchto strojích dá dneska dostat velice jednoduše a udělat si obrázek....... Číňan by samozřejmě uměl vyrobit stejně dobrý výrobek a třeba i lepší....ale vše by se odrazilo na ceně a takový výrobek by pak byl neprodejný.....
PEACE