Diskuze o skútrech nějvětších objemů.
Odeslat odpověď

Zablokovaný ADV 350

08 srp 2024, 17:49

Máme problém s občasným zablokováním skútru Honda ADV 350
Jsem velmi spokojený s tímto skútrem, má ale zásadní problém. Občas se samovolně zablokuje. Natankujete, například, a chcete odjet od stojanu... a nic. Zablokované. Neotočíte hlavním spínačem. Přetlačíte na parkoviště a začíná tisíc a jeden pokus o nápravu. Vypínáte klíč, zapínáte klíč, lomcujete s tím, vyměníte baterii v smart klíči.... Nic, nic, nic. Voláte do servisu a oni, že se to stává, že máte počkat, přetáhnout na jiné místo a ono se to většinou umoudří. Neumoudří. Musel jsme vzít na pojišťovnu penzion, protože v sobotu večer žádný autorizovaný servis nepracuje. A když pracuje, a vy to tam necháte odvézt odtahovkou tak s tím udělají to samé. Počkají a někdy prý pomůže odpojit a zase zapojit baterie.
Dva moji kamarádi mají přesně stejný stroj a mají stajné zkušenosti. Neodjedou z koupaliště, z nákupu, na výlet... VZTEK a bezmoc. No, prý se to občas stává.
Máte někdo podobnou zkušenost, našli jste řešení? Honda řešení nemá!
Děkuju

Re: Zablokovaný ADV 350

08 srp 2024, 18:34

Jestli je to nový stroj, postavit do Hondy a nechat tam do vyřešení. Mezitím jezdit na jiném stroji od nich, který Ti zdarma poskytnou. Neznám technický termín "to se stává".

Re: Zablokovaný ADV 350

08 srp 2024, 19:05

mne sa to na začiatku stávalo, ale už som na to prišiel. Riešenie (aspoň u mňa ) bolo strašne jednoduché. Skrátka mi ostával knoflik otvorenia sedadla a nádrže trochu stlačený do ľava, alebo do prava. Tak, že to ani nezbadáš.
Ak sa ti to stáva po tankovaní, tak možno do do prava platí pre teba. Skrátka to nevráti do stredovej polohy a vtedy kľuč nereaguje.
A to samoopravenie spočíva v tom, že sa to pohybovaním motorky do tej stredovej polohy vráti.

Chod ku skútru a vyskúšaj to. Stlač niektorým smerom, snaž sa , aby ostal na niektorú stranu stlačený (minimálne ) a uvidíš, že s ovládačom neotočíš.

Ak sa ukáže , že je to v tom, tak mám u teba aj kamošov po jednom drinku. Pivo nepijem, takže môj mix- jahodový džús so sodou 1 k1 bude ok:)

Re: Zablokovaný ADV 350

08 srp 2024, 21:44

Toto sa mi občas stane, keď signál niečo ruší, zvyčajne mobil. Mobil aj kľúče mám v taške, riešením u mňa je buď vytiahnuť kľúč z tašky alebo rýchlejšie je otočiť tašku, aby ku skútru nebol bližšie mobil, ale kľúče.

Ak ty máš kľúč v ruke, tak tam bude rušenie vonkajšie, alebo tak ako píše kolega hore. Ak je to rušenie vonkajšie, skúter by som odtlačil ďalej aj kľudne 100m a vyskúšal tam...

Re: Zablokovaný ADV 350

08 srp 2024, 22:44

Měl jsem ten samý problém s mou Forzou 125, občas se stalo, že motorka nešla odemknout, resp. otočný volič nereagovat a zůstával zablokovaný. Manipulace s tlačítky na klíčku pomohla - měl jsem podezření na to, že se z nějakého důvodu klíček samovolně vypínal a tudíž nereagoval na požadavek od skútru na identifikaci klíčku.
Názor kolegy s nickem valsidalxam ale má také něco do sebe, možná že i to byla jednou z příčin blokace motorky, měl jsem také podezření na zámek schránky pod řídítky. Od té doby si dávám pečlivě záležet na uzavření schránky, než zamknu motorku. Je fakt, že od té doby jsem tyhle potíže s odblokováním nezaznamenal.

Re: Zablokovaný ADV 350

09 srp 2024, 01:31

Jó, občas. Pomohlo vytažení klíče z kapsy a promáčknutí tlačítek. Kapsa je dvojitá, a do druhé části jsem omylem dal mobil. Obvykle ho mám, právě z tohoto důvodu (načetl jsem už dříve), na druhé straně bundy - resp. klíč je vlevo, mobil vpravo.

Drahá polovice má SH125, a občas mívá týž problém, se stejným řešením. Vím že párkrát musela skútr popotáhnout, rušení bylo odněkud jinud.

Vót éto těchnika bolšaja. Když to funguje jak má, tak super, ale když ne.... :twisted: Zlatej klíček :wink:

Re: Zablokovaný ADV 350

10 srp 2024, 00:08

Nepříjemný pocit , když jsi nabalený do Řecka , po cestě se stavíš v lékárně a už neodjedeš. Ubytování v Srbsku zaplacené , před sebou 940 km a Ty vyraziš o 2 hodiny později, až se ADV rozhodne přestat trucovat. Poprvé to byla beznadějná panika, protože novy stroj, teď už jsem jen nasranej, když se to stane.

Odesláno z Fold5

Re: Zablokovaný ADV 350

11 srp 2024, 08:20

Jakou barvou ti sviti ledka na klici.. cervene nebo zelene... pokud cervene tak sis ho deaktivoval a delsim stiskem tlacitka opet prepnes do zelene kdy je klicek aktivni....

Re: Zablokovaný ADV 350

12 srp 2024, 14:49

Aby šlo otáčet musí se přece nejdřív aktivovat zmáčknutím a pak se rozsvítí a pak s ním jde točit.
A uplně bez klíčku dlouhým držením jde rozblikat a aktivovat mód vytukani kódu... A někdy se to holt kousne a pomůže odpojit baterií... Nic vic. Citlivě se musí ...
Odeslat odpověď