Súhlas,valčekami výkon motora nezvýšiš ani neznížiš,zlepšiť sa môže akcelerácia,spotreba tiež len mierne-ja by som nič nemenil,tak ako je to original,X max 300 šlape fajn,som velmi spokojný,výkon/spotreba benzínu je super.
Jediné čo mi dosť vadí,je spotreba oleja-už sa tu o tom popísalo dosť,tak len stručne-keď som ho kúpil,mal 2800 km-zistil som,že berie 2 dcl.oleja /1000 km-bol tam lacnejší olej Yamalube semi synt 10w-40 sudový.
Pri druhom záručnom servise som mal na výber olej Yamalube semi synt 10w-40 sudový,alebo drahší Yamalube fully synt 10w-40 flaškový,zobral som fully synt,od výmeny najazdené cca 3000 km,spotreba oleja klesla na 1 dcl./1000 km.
To sa už dá zniesť,ale radšej by som bol,keby to bolo ešte menej,a preto mám pripravený na budúcu sezónu olej z vyšším viskozitným rozsahom,dám ho tam keď sa vyšplhajú teploty aspoň na 20C,cena super,je to tento:
https://www.motorove-oleje.sk/elf-moto- ... heureka.skparametre sú:
100% PAO , SAE 10w-60 ,JASO MA2 , API SN
Odhadujem,že sa mierne zvýši spotreba paliva z dôvodu vyššej vyskozity,ale zároveň dúfam,že spotreba oleja bude minimálna-rozoberať zabehnutý motor sa mi už nechce,navyše ani netuším,či by výmena krúžkov a gufier ventilov pomohla,keďže motor blue core má znížené trenie,t.j. väčšie vôle piest-krúžky-valec.
Má aj 2 litre Motul scooter 10w-40 JASO MB,ak by na ten ELF 10w-60 motor nevládal (čo nepredpokladám) tak dám ten.Poškodenia motora sa neobávam,parametre sú vysoko nad predpisom výrobcu,ktorý je SAE 10w-40 API SG.