Tak som zasa zisťoval,ako je to s tou reklamáciuo tu v BA,samozrejme keď som spomenul že motor žerie olej,nikto nič také nevidel,nepočul-jedine servisák zo Žiliny,čo robil výmenu gufier ventilov Vikinovmu kamošovy podal reálne info-takže takto je to:
Centrála Yamahy vie,že niektoré skútre X max 300 majú nadmernú spotrebu oleja,takže ak niekto reklamuje,nerobia problémy,ale dodajú nové guferá,prípadne piestne krúžky.
Ale to nie je všetko-vraj sa pripravuje celá repasná sada pre tých,ktorý reklamujú,má byť k dispozícii budúci rok,ale žiadna zvolávačka nebude,je to len pre tých,ktorý sa sťažujú.
Som dosť vytočený,že tu v BA sa tvária že o ničom nevedia,som silne nalomený,že sa vykašlem na druhú garančku,vymením si teraz olej z filtrom sám (už mám kúpený) kašlem na ich pofidérnu záruku aj predraženú garančku,ak bude aj po výmenelepšieho oleja spotreba velká,cez zimu zmontujem hlavu a valec,podla potreby objednám diely,nie je to extra drahé,našiel som stránku,volal som tam,všetko majú:
https://www.partsdepot.cz/originalni-di ... 19/622249/
Servisák v Žiline nemal problém,že by to urobil,ale je to pre mňa dosť od ruky,okrem toho v týchto veciach verím len sám sebe-mám na to dosť reálnych skúseností.