Olej bol čierny už keď som skúter kúpil,pri stave tacho cca 2800 km,takže po 1.-vej výmene mal cca 1800 km-pri benzínových motoroch by olej tak rýchlo nemal byť čierny-meranie bolo na studenom aj teplom motore,tak či tak hladina klesla o dosť-ubezpečujem všetkých,že o motoroch čosi viem.
Takže ešte raz-mám 125-ku,tiež je vodou chladená,ak treba,točím ju nadoraz-ale !!! olej sa nestráca,ani nie je čierny,len trochu do hneda-teda otázka je:
Prečo moderný motor Yamha X max 300 blue core olej žerie a prepaluje do čierna ???
-- 30 srp 2020, 15:46 --
mám teraz trochu času,tak hladám po zahraničných fórach o spotrebe oleja X max 300,našiel som zaujímavú odpoveď,je to Taliansky,ale prekladač pomohol-ak som to správne pochopil,majitel má najazdené 34 000 km,olej mu nežerie vtedy,keď použije kvalitný FUUL SYN olej , ak dá SEMI SYNTHETIC,olej do ďalšej výmeny mizne blízko minima-to podporuje moju teóriu,že olej Yamalube čo tam dávajú je vhodný možno do kosačky ...
preklad:
Správa od MAXPOWER »8. 10. 20 18:09
moja nespotrebuje v 5000km medzi jednou výmenou a druhou prakticky nič, iba ak nasadím FULLSINT, ak nasadím normu SEMI SYNTHETIC, tak k ďalšej výmene oleja prichádzam so zníženou hladinou (nie presne na minime, ale blízko), takže podľa Ja záleží na zlej kvalite polosyntetického oleja yamaha.
PS
Som za 34 000 km za 3 roky, takže som urobil nejaké zmeny ...
orig.text:
Messaggioda MAXPOWER » 10/8/20 18:09
il mio non consuma praticamente niente in 5000km tra un cambio e l'altro solo se faccio mettere il FULLSINT, se faccio mettere lo standard SEMI SINTETICO allora arrivo al cambio olio successivo con il livello sceso (non proprio al minimo ma vicino), quindi secondo me dipende dalla scarsa qualità dell olio yamaha semisintetico.
PS
sono a 34.000 km in 3 anni quindi di cambi ne ho fatti...
celá téma:
http://www.xmaxclub.com/forum/viewtopic ... 17&t=12655