Info k spotrebe oleja X max 300 - po najazdení ďalších 1300 km hladina opäť klesla cca o 5 mm (čo je podla môjho merania 2 dcl) vyzerá to tak,že tento motor si trocha olej bude brať.Bol som na konzultácii v Yamahe Trnava,kde bol skúter kúpený aj spravený prvý servis po 1000 km.Servisák zobral skúter do dielni,skontroloval,povedal že všetko je o.k. z výfuku vraj nedymí-olej sa nemá dolievať na max,ale nechať tak,postupne klesne na cca polovicu medzi ryskami MAX a MIN.
Budem sa teda riadiť tým čo povedal,teraz ma čaká druhý servis po 5000 km,som dohodnutý v Yamahe Styx v BA na Starej Vajnorskej,môžem byť pri tom,vymení sa olej a filter oleja v motore-poznačím si hladinu,budem sledovať úbytok a km,dolievať už nebudem,jedine že by hladina klesla až k značke MIN.
Som zvedavý,či to takto vydrží až do ďalšej výmeny,ktorá je zasa po najazdení 5000 km,na reklamáciu to vraj nie je,motor je konštrukčne riešený na nízke trenie,takže trochu olej si zoberie-na druhej strane spotreba paliva je skutočne parádna,jazdím viac menej predpisovo,hlavne mimo dialníc,ale aj kopce,vychádza mi od 2,5 do 2,7 l/100km,v tomto som spokojný,takisto jazdné vlastnosti sú fajn,tiež spokojnosť.