od olaf88 » 19 čer 2017, 12:09
pro Zornicka
Myslím, že nějaký názor si lze udělat z toho co jsem psal o xmax 300 v tomto vláknu, ale můžu se pokusit o nějakou odpověď.
Lidi jezdí do Alp i na fichtlech, takže je otázkou, co je předmětem techto cest. Jestli pouze pohodlná motojízda, nebo i trochu nějaká výzva.
Já jsem obecně spíš pro normální motorku, pokud jde o delší cesty, popř. skútr typu Burgman 650. Xmax 300 na to určitě výkon má, není problém jet ve dvou tachometrových 140km/h. Jasně, že asfalt to trhat nebude, ale to se asi ani neočekává. Dá se jet i do jižních Čech i do Rakouska. Já osobně na dálníci při rychostech nad 130 km/h cítím mírnou nejistotu, když nemám mezi nohama motorku, ale sedím na skútru ála na židli. To je asi o zvyku.
Světlá výška problém není, na všech videích šktrá podle mě stojan, ten se když tak časem obrousí. Občas si škrtnout je frajeřina, takže to nevadí. Nicméně pořád je to skútr, ne enduro, takže s offroadem bych moc nepočítal a jiskry od sliderů na botách se asi taky moc konat nebudou. Rozbitá polňačka na tom sjed jde, ale nic moc. Do lesa na houby bych já osobně na to nejel.
Jízda ve dvou problém není, ale Yamaha udává maximální zatížení, pokud to dobře čtu kolem 160kg, což je myslím o cca 20kg méně než malá Honda PCX, takže delší cesty s nějakou bagáží opatrně. Jasně že to snese více, ale je třeba počítat s trochu jinými jízdními vlastnostmi.
Sedlo je klasika, není nepohodlné, ale ani žádný gaučík. Je teda dost široké. Mě začala bolet prdel po hodine a půl. Upřímě, třeba na motorce jsem si po dvou letech kdy si to opravdu nesedlo sedlo vyměnil. Mám V Strom, takže obecně celkem pohodlná motorka.
tlumiče v zadu jak jsem již psal celkem tragédie, dost to skáče, nicméně jsem si teď o víkendu změřil tlak v zadní pneumatice a měl jsem tam po servisu (myslím, že tlak kontrolují taky) 2,45, příčemž výrobce doporučuje 2,35 pro jizdu sólo i ve dvou, hm trochu zvláštní. Trochu jsem upustil, třeba se to zlepší. navíc v zadu je čtrnáctka a ta taky nepobere bůhví co. Přední vidle je ok. Druhá osoba každý hrbol cítí nebude, zadek sice skáče, ale nekope jako třeba na menších skútrech. taky záleží na co je kdo zvyklý.
Plexi funguje ok, ale samozřejmě že ve 120 foukat bude.
Spotřeba já zatím 2,8l - 3,3. Dálnice ve vyskové rychlosti, nebo město pokud se za to bude hoooodně tahat, myslím ,že čtyři litry si to vezme jako prd.
Poloha nohou. Já 180cm. Na zem dosáhnu oběma nohama jen špičkama a při sedu mám kolena na můj vkus celkem vysoko, takže v tomto ohledu nic moc. Moc místa na natažení nohou, tam ale není, Chodidla se vejdou, ale nohy člověk moc nenatáhne.