Tak první fáze zajížděcího procesu ( 0-1.000km ) je úspěšně za námi, Maxmilián je pečlivě zajetý, v nejlepší možné kondici. Dneska dosaženo 1.000km, takže směr servis na předepsaný servis po 1.000km. Vše proběhlo v pořádku, zatím maximální spokojenost.
Na zpáteční cestě už jsem skútr trochu více prohnal, no úplně ožívá, krásně jede za plynem, akcelerace při solo jízdě naprosto suprová. Zkoušel jsem už i první předjíždění do mírnějšího kopce, naprosto v pohodě. Uvidím, jak se bude chovat při plném zatížení.
Zatím také přetrvává nadšení ze spotřeby - reálný naměřený průměr zatím vychází 2,6 l/100km, zatím maximální dojezd na plnou nádrž jsem udělal 473 km a ještě jsem nebyl na dně, takže to jsou překvapivě fantastické hodnoty, tohle se Yamaze opravdu hodně povedlo . Uvidím, jaká bude spotřeba jak už se začne skútr naplno zatěžovat, o kolik vzroste spotřeba.
Chválím také zvuk motoru, tichý, což mi vyhovuje, za jízdy ho prakticky přes hluk v helmě od větru neslyším, uvidím, jaké to bude, až budu mít namontované velké cestovní plexi.
Zatím jedinou výtku mám ke světlům, jak už jsem se zmiňoval dříve, tak dálkové jsou tam víceméně na okrasu, po přepnutí na dálkové se nějak výrazně světelnost nezmění, což je fakt škoda. Jediný nepříjemný efekt je nepříjemně oslňující modrá kontrolka na přístrojovce.
Takže zatím vše, až bude mít Max 300 za sebou druhou fázi zajíždění ( 1.000-1.600km ), plánuji nějaký srovnávací test Maxů 300 a 400. Tak zatím ahojte a užívejte poslední dozvuky léta, počasí nám konečně přeje, tak ještě něco stihneme letos najet