Aj keď sú GPS - GSM dobrý pomocníci tak na dobré a osvedčené mechanické zabezpečenie nemajú. Podstatný je aj psychologický moment, kedy ten potencionálny zlodej vidí že bacha tento skúter je zabezpečený a nie sa iba spoliehať že mi niečo začne signalizovať a 03 hod ráno že prinajlepšom zafúkal silný vietor. Chcel by som vidieť toho borca ktorý skočí do kalhot a uteká k motocyklu s palicou v ruke
Jedna príhoda s počutia keď týpkovi hučal v noci alarm na aute a to opakovane niekoľko krát a on to niekoľko krát vypínal z poschodia činžáku až do momentu kedy sa rozhodol to ísť skontrolovať k autu čo sa deje. Avšak po otvorení vchodovej brány na neho už čakali dvaja hrubokrký zlodeji s komentom "kde si tak dlho, davaj klúče"
Nič lepšie ako kombinácia mechanického a akustického zabezpečenia neexistuje. Naviac je to prenosné aj na iné moto. To som ja ale nevymyslel ale múdrejší ľudia ako sme mi dvaja
Ja mám napr toto:
https://www.louis.de/artikel/abus-alarm ... 2a05a16beeABUS Granit Detecto X-Plus 8077
Extrémne pevná Lock Alarm Disc s patentovaným ovládanie jednou rukou a špeciálny zamykací systém pre maximálnu ochranu proti násilným pokusom o prelomenie v.
100 dB alarmová siréna
snímač polohy 3D
špeciálne kalený uzamykací kolík (hrúbka cca 13 mm)
Viacfarebné LED a akustické signály informujú o aktivácii / prevádzke a stave batérie
s patentovaným uzamykacím valcom ABUS X-Plus
vrátane prepravného vrecka, osvetleného kľúča a batérií (typ: AAA)
Frabe: žltá
Rozmery (ŠxVxH) cca 59 x 110 x 39 mm
Rozmery drážky (WxD) cca 39 x 50 mm
Hmotnosť cca 835 g
A toto:
https://www.louis.de/artikel/abus-8900- ... 2a05a16beeKombajnová kombinácia Abus "IONUS 8900" Louis Special Edition.
Vďaka svojej nekomplikovanej manipulácii je dokonale vhodný ako bezpečnostné zariadenie pre motocykle, kolobežky a pod. Malý sklopný reťaz sa hodí pod sedadlo.
Všetky časti týkajúce sa bezpečnosti vyrobené z ocele odolnej proti nárazu
Vysokokvalitný zámkový valec so špeciálnou ochranou proti zrážaniu (manipulácia s valcom)
Otočný kľúč pre pohodlné používanie
Oceľový reťazec pokrytý odolnou textilnou hadicou účinne chráni proti poškriabaniu.
Dodávka vrátane 2 kódovaných kľúčov.
údaje:
Hrúbka reťazca: približne 8 mm
Dĺžka reťazca: 95 cm
Hmotnosť: približne 1,710 g
Sorry translatorový preklad