Yamaha X-max 300

Diskuze o skútrech nějvětších objemů.

Re: Yamaha X-max 300

Příspěvekod valsidalxam » 09 dub 2025, 08:28

ok, poobede to odfotím. Aj original Honda aj jeden z tých čo som kúpil a tiež má mriežku.
Ten bez mriežky už nemám, normálny z oboch strán papier ako som mal predtým na PCX ke. Tvar filtra aj toho plastu okolo bol úplne rovnaký.
Som to bral tak, že 350 má už väčšiu kompresiu, tak aby ani náhodou nevcuclo kus nejakého natrhnutého papiera sa poisťujú, alebo keby fakt nejaká veľká nečistota prešla cez filter..

-- 09 dub 2025, 08:45 --

Ivan-K píše:Samozrejme že budú odporúčať, lebo ide o kšeft...
Ladený výfuk, tak tu by som bol ešte opatrnejší, pretože ak sa u atmosferického motora stratí tlak vo výfukovom potrubí (akože otvorený výfuk) tak sa môže stať že to ide aj mierne horšie a viac to žerie.

Myslím, že o výfuk by som sa nebál. Mám tam originál Akrapa, ten si nemôže za tie prachy dovoliť aby bol v niečom horší.
Inak riešil som to s jedným madarom, čo bol aj priamo v továrni. Vraj neskutočne to tam doladujú na konkrétny typ motorky (auta ).

Okrem iného ak si všimneš, ako sa objaví nový model motorky , taký LeoVince, Arrow je na trhu hned, a Akrapovičovi to chvíľu trvá, kým hodí svoj výfuk na trh. Na ADV čku skoro rok sa čakalo.
Takže to by mi aj dávalo logiku, že to nastavujú konkrétne na model, nie len že zoberú tlmič zo skladu , ohnú potrubie do správneho tvaru a,navrtajú diery pre šruby na správne miesta a hotovo.

No ale ohľadne zmien výkonu, tak to by som klamal, že ako cítim desatinky sekundy zrýchlenia. a kilometer maximálky. Trochu inak fúka vietor a už tieto 300 kové skutre ukážu iné hodnoty.
Zvuk o nič hlučnejší od originálu (na rozdiel od Arrowu, s tým sa skutre do tichej uličky pre zachovanie dobrých susedských vzťahov po zotmení asi tlačia)
Ale čo viem, tak je o 2 kg lahší (4 kg namiesto 6) a nebude hrdzavieť jak ten pôvodný (toto aj brutal hrdza na hlavnom stojane sú zatiaľ jediné dve sklamania z môjho skutra
valsidalxam

500+

Reputace: 37
Skútr / moto: Honda ADV350,bolo Jawa,MZ,Kawasaki,Malaguti,PCX
Tuning / úpravy: Kufor, výfuk Akrapovič v zime deflektor a slonie uši Tucano

Příspěvekod Ivan-K » 09 dub 2025, 15:23

Však oni si ten výfuk aj nechajú zaplatiť...
Trebárs na velké motorky sa odporúča po výmene výfuku za otvorený premapovať ECU...

A zo skúsenosti z áut ti poviem že zle urobený výfuk na atmosferickom motore úplne zabije spodok, auto ostane v spodnom pásme tupé.
A takto zle si ho robia neznalci v snahe dvihnúť výkon, akože použijú potrubie väčšieho priemeru, odstránia stredový tlmič atd atd...

Motor potom stratí krútiaci moment v spodnom pásme, hučí to a aj viac žerie. Taký výfuk je do bežnej premávky na nič, naopak pre závodné účely je taký preto aby sa motor najlahšie zbavil vyrobeného tepla, ale k tomu sú aj iné vačky, inak naladená ECU a je v podstate jedno kolko to žerie a že to v spodnom pásme neťahá...
Ivan-K

5+

Reputace: 0
Skútr / moto: Aprilia SR Max 125

Příspěvekod valsidalxam » 10 dub 2025, 09:12

ten môj nie je otvorený. Predávajú dve verzie, ja mám tú na verejné komunikácie (inak nechápem kto by si na skutra kupoval nejaký vykuchaný okruhový výfuk.)
valsidalxam

500+

Reputace: 37
Skútr / moto: Honda ADV350,bolo Jawa,MZ,Kawasaki,Malaguti,PCX
Tuning / úpravy: Kufor, výfuk Akrapovič v zime deflektor a slonie uši Tucano

Příspěvekod zelenáč » 10 dub 2025, 18:08

VŠEM VŠEM VŠEM!

Ten zvedák, co jsem se hodil včera, je úplně k ... Ještě, že jsem ho nekoupil. Max je ze spoda celý zakrytovaný, takže smůlson.

Jedině na hlavák a ideálně celá ta nájezdová lišta. Tak jsem si naskládal palety a vytentočkoval se na ty udělátka...
zelenáč

50+

Reputace: 2
Skútr / moto: Xmax 300
Tuning / úpravy: asi nic

Příspěvekod adacarp » 10 dub 2025, 18:42

Jsem se k zvedáku vyjadřoval,použít by šel,když z něj sundáš ten vrch,ale stejně tak poslouží ten z favorita plus prkno.Zvednout to potřebuješ jen kvůli výměně pneu případně když budeš dělat něco na vidlici.
adacarp

500+

Reputace: 67
Skútr / moto: Honda forza 300

Předchozí

Zpět na Maxi skútry

• Podobná témata
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek