od valsidalxam » 01 dub 2024, 08:46
tak ten Joyride má ešte o dalšie dva koníky menej ako Yamaha. Tá má zas o dva kone menej ako Honda. Pri normálnej jazde, kedy človek nechce skončiť večer na kriminovinách je kôň-dva horedole nepodstatné, a človek to pri jazde v skupine 300 cm3 skutrov aj tak nepocíti. Na spotrebe áno, ale komu vadí euro naviac minuté na 100 km, tak si skrátka na pauze nedá kofolu.
Ja viem spraviť spotrebu okolo 3 litre, ked idú s nami aj 125ky. Pod 3 len ked som skúšal, či sa to dá, ale to som už bol fakt taká brzda premávky , že by som najradšej presadol do električky. Takže si už to v živote nezopakujem.
Na križovatke odstrelíš na tej Honde rýchlejšie (samozrejme, že sme včera vyskúšali), a s ADV Xmaxu z miesta ufujazdím (hoci má kolega Akrapa), zrejme ten väčší objem spraví svoje. Ale to fakt nie je pre väčšinu dospelých dôležité na každodenné používanie.
Oceňujem ale, že ten tvoj SYM má aj tú cenu citeľne inde, ako H+Y. To takí čínsky VOGE, ktorý sme boli minulý rok zo srandy vyskúšať bol vtedy o 200 € drahší ako Honda.
Ale čo by mi vadilo je tá rovná podlaha. Pamätám niečo, že ked si ho kupoval, tak to bolo cielene kvôli tomu (rovná podlaha +šikmé nášľapy), ale najskôr na tom aj tak nejazdíš s kolenami spolu jak Gina Lolobrigida v sukni na Vespe, takže je škoda presunúť ten benzín spomedzi nôh niekam pod prdel na úkor velkosti uzavretého a uzamykateľného batožinového priestoru. Tažisko asi tiež lepšie, nech je nižšie. Názor na dizajn neriešim, to je subjektívna vec.