pro Integra18:
Dojíždět do práce lze bez problémů na ledas čem, klidně i na 125 ccm, záleží co od toho očekáváš a jak jsi náročný
Před léty jsem začínal na 125ccm, koupil jsem to právě kvůli dojíždění do práce. Postupně mě ježdění na skútru tak chytlo, že jsem začal výletovat. Postupem času jsem k výletování natáhl i manželku, no a léta jsme jezdili na skútrech na výlety po celé ČR, SR atd... Ve dvojko jsme začínali na 125ccm, pak jsme pořídili Piaggio MP3 500, pak jsme se vrátili do jedné stopy a měli jsme celou produktovou řadu Yamaha X-Max. Tedy nejdříve jsme začali na X-Max 125, na něm jsem jezdil jednak do práce, ale i výlety ve dvou, a to i stovky km, bez problémů...
Pak jsem si udělal papíry na A a pořídili jsme X-Max 400. Hned krátce po koupi a zajetí naše nejdelší cesta dovolená Chorvatsko. Ve dvou, nabaleni, naprosto bez problémů.
Pak jsme prodali X-Max 125 a pořídili ještě X-Max 300. Na něm jsem pak jezdil do práce a případně menší, ale i delší výlety, naprosto bez problémů.
Takže opravdu je to jen o tom, co od toho očekáváš. Za mně X-Max 300 ti může s přehledem splnit to, co od něj očekáváš. Jednak cenový kompromis - T-Max je fakt super stroj, ale cena nových je fakt úlet... Ale na 300 klidně můžeš jak na kratší, tak i delší výlety a fakt nemusíš mít obavu, že by se ti po sezoně rozpadl. Samozřejmě záleží, jak se k němu budeš chovat. Jestli ho budeš stále drtit na plný kotel, tak asi to nebude to nejlepší... Takže asi tak.
P.S. ještě dovětek - T-Max je naprostý vrchol, špička mezi maxi skútry, na delší cestování top. Také jsme ho měli v plánu loni vyměnit místo X-Max 400, bohužel osud chtěl jinak...