od valsidalxam » 13 úno 2023, 12:28
pozerám, že všeobecné názory veľmi podobné tým mojim. X max pre mňa každá generácia oveľa krajší ako Forza.
Do toho roku 2013 oba škaredé (vyzerali ako Burgmany, len tomu to chudákovi ostalo až do dneška, tam tí Suzukisti riadne zaspali dobu, napriek tomu že sú teoreticky zakladatelia a objavitelia triedy maxiskútrov.
2014 Yamaha odskočila od Hondy dizajnom brutálne, od vtedy je prakticky pre mňa najkrajší skuter. Myslím 2015 reagovala Honda súčasným , moderným tvarom, ale Yamaha pre mňa furt o chlp krajšia.
Olej je nepríjemnosť, ale pokiaľ fakt žerie o liter benzínu menej, tak radšej dokúpim liter oleja medzi výmenami, ako 120 litrov benzínu navyše.
U tej 2023 som zvedavý, ako budú naživo vyzerať tie smerovky na tom dzindzigu. Takže ešte nemám názor.
No ale u mňa túto debatu dizajnovo (subjektívne ) tiež zapichla Honda ADVčkou. A víťaz bol jasný. Som zvedavý, ako zareaguje Yamaha (neverím, že to nechá tak ). Každý skáče na tú modnu vlnu, francúzi, číňania, thajwanci, neverím, že oni nie. Suzuki a Kawa nejako na tie skutre celkovo dlabú.
Zaujímavé, že ako u prémioviek sa mi páči viac Xmax ako Forza, tak social edition tohto súboja H vs Y sa mi viac páči PCX ako Nmax.