bohužial oficiálny servis Yamaha sa k tomu postavil tak,že istá spotreba oleja je pri moderných lahkobežných motoroch normálna (ale už odmietli napísať,kolko toho oleja ešte považujú za bežnú spotrebu,a kolko už by bolo na reklamáciu)
rozoberať motor nejdem,lebo aj tak tam nemám čo dať,len to,čo sa ponúka v orig. náhradných dieloch,a to je to isté,škoda roboty.
ono tá spotreba vychádza teraz po použití full syn Yamalube cca 1 deci/1000 km,to znamená,že od MAX do MIN to zvládne celý serisný interval 5000 km,lebo práve 5 deci je rozdiel MAX/MIN.
ale aj to by malo byť ovela lepšie,keď tam dám kvalitnejší olej,ten Yamalube je dosť mizerná kvalita
chýba mi ešte cca 200 km do výmeny pri 10 000 km,v sobotu sa naobliekam a idem pojazdiť,nech už to tam je
túto sezónu z tým dúfam vydržím,snáď sa časom objaví nejaká možnosť,ako to vyriešiť-uvidíme
-- 15 dub 2021, 10:37 --
pava píše:Mám xmax teprve krátce. Najeto mám 1100 km a jsem po výměně oleje. V záběhu jsem nezaznamenal ani nepatrnou spotřebu oleje, okénko na kontrolu oleje při vodorovném postavení na hlavní stojan bylo úplně zalité olejem. Při výměně jsem si nechal dát Yamalube 10W-40, plnou syntetiku. Litr ze sudu a litr z flašky. Technik se podivil nad mým přáním a sám, aniž bych mu něco řekl, mi sdělil, že zbytečně protože xmax olej nežere. Doma jsem hodil skutra na hlavní stojan, dolil olej po max a budu sledovat. Servis v Ostravě.
ahoj,aký máš rok výroby? to ma zaujíma,lebo čo som sa ja dočítal,tento problém je u hlavne motorov vyrobených v r. 2019
držím palce,aby si to mal v poriadku-ale pozor na tú hladinu-po prvom servise sa má dať 1,6 litra a to je potom hladina viac ako na MAX,takže kým zožerie 1 deci,stále to vyzerá že je na MAX.
odsleduj si to,keď budeš mať na tom novom oleji cca 3000 km,a hladina bude stále o.k. tak je dobre