dejavu píše:Položil jsem otázku ohledně spotřeby oleje na mezinárodní X-maxové fórum, tak uvidíme
Dano píše:Práve som zistil,že v používatelskej príručke nie sú uvedené ventilové vôle-hladám kade tade,neviem sa k tomu dopátrať-mám teda otázku:
robil si tu niekto sám servis po 20 000 km?
aké sú vôle ventilov?
je predpísaná výmena remeňa-je treba,alebo menili ste aj valčeky a vodítka koša variátora?
Tieto veci si budem robiť sám,ide mi hlavne o tú ventlovú vôlu,prípadne napíšte aký je prístup k veku ventilov-čo treba všetko demontovať,dík.
Dano píše:Tak jasné,ak budem kupovať iný skúter,tak len nový-a Yamaha to nebude,to je isté-vytočili ma z tým ich alibistickým prístupom k problému-pri nájazde 8000 km som oškrabával z kontaktov sviečky napečený karbón,to čo má byť ...
Dano píše:videa sú,ale nastavenie ventilov som našiel len na X max 250,na 300 tam nie je(alebo neviem ho nájsť) ak máš nejaký manuál,stačí keď napíšeš vôle ventilov,nastavenie už nie je problém
bado píše:Dano píše:videa sú,ale nastavenie ventilov som našiel len na X max 250,na 300 tam nie je(alebo neviem ho nájsť) ak máš nejaký manuál,stačí keď napíšeš vôle ventilov,nastavenie už nie je problém
Tak nastavení tak trochu problém je, protože vůle jsou dělané podložkami a v domácích podmínkách to není tak jednoduché. Ovšem pokud máš možnost se po výpočtu dostat k potřebným podložkám, nebo obrousit staré tak potom jo. Jinak je třeba rozebrat-vypočítat podložky-sehnat-objednat-vyměnit.
A jinak vše co chceš vědět najdeš v tomto vlákně i s fotkami.
forester píše:...Že 300-vky sú nahovno ako tu siahodlho opisuješ je to iba v tvoja zlá skúsenosť ale celkove na tie množstva predaných kusov je to perfektný skúter a nemôže žrať za normálnych okoností olej.
Tá spotreba u tvojho kusu je ojedinelá, môže sa počítať v promilách. Zabudaš stále na fakt a to že si ho kúpil z druhej ruky na inzerát a to od človeka ktorého nepoznáš. Prečo ho predával po roku, dá sa len predpokladať že práve preto že bol s ním tento problém sa ho chcel zbaviť.Vadný kus a smola. Yamaha je dobrý skuter.Vlastne už nexistujú zlé skútre, ale iba dobré a ešte lepšie ako je napríklad Honda
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 6 návštevníků