od Dano » 26 bře 2021, 09:12
Opravujem,práve som pozeral servisný plán,takže vyzerá to tak,že X max 300 má výmenu oleja ešte častejšie-prvú po zábehu po prvých 1000 km,druhú po 4000 (ODO 5000) a potom každých ďalších 5000 km.
Nie je to síce uvedené priamo,ale je tam položka výmena motorového filtra pri:
1000 km
20 000 km
40 000 km
Z toho mi vychádza,že to bude len tých 5000 km (oproti 12 000 km Forza 300) to je dosť divné,že konštrukčne podobné motory majú takýto výrazný rozdiel-normálne sa mi vynára otázka,či to nedali tak málo preto,lebo až po rozbehnutí výroby zistili,že je problém-tak aby to ludia nezadierali,dali tam tento relatívne krátky interval,za tých 5000 km to zožerie z náplne 1,6 litra cca 5 -6 deci a hotovo.
Navyše aj výmena olejového filtra každú 4-tú výmenu oleja je riadny fail,toto nechápem,pri cene filtra 8 eur orig. yamaha alebo 5 eur Hiflo takéto "šetrenie" načo,prečo ???
Prípadne napíšte,kto máte už najazdené viac,kedy vám vypíše na displaji výzvu na výmenu oleja,na mojom (kúpil som ho už po prvom servise) mi ju vypísalo pri 5000 km,rátam že ďalší bude pri 10 000 , 15 000 atď.
Ešte jedna info-asi som sa už zmienil,ale motor yamaha X max 300 vyrába Talianska firma MInarelli,z motorom X max 250 tento nový motor blue core nemá nič spoločné,kto vyrába starší,bezproblémový motor 250 som nezisťoval-možno je to orig.Yamaha ? neviem,len tipujem
Tento problém zo spotrebou oleja je,ale vadí len mizivému percentu majitelov,väčšina je takých,ktorý sa z tým zmierili,iným je to úplne jedno-kým motor šlape,neriešia,jazdia,olej dajú vymeniť keď to na displeji vypíše a vybavené.