hradecak píše:jak jste tady psali o tech otackach v jednotlivych rychlostech, tak ty same otacky pozoruji i ja u svy majdy. Nicmene, mam dotaz na janona nebo dalsi zasvecene. Stejne, jak pise janon, tak i me to v cca 40kmh toci kolem 3200rpm. Pokud klesnu treba na 30kmh, uz tocim na hranici 3000rpm. A vememe si priklad, ktery se mi nedavno stal. Jedu s pritelkyni takovou mensi posumavskou jizdu a predemnou prudka vracecka a hned za ni velkej kopec nahoru. Do ty zatacky jsem jel opatrne neco kolem 30 - 40 kmh a pak nastal ten zlom. Chtel jsem pridat, jenze skutr do kopce a jeste k tomu ve dvou a jeste k tomu s otacky kolem 3000rpm chudinka mel co delat, aby kopec vytahnul. Coz o to, problem byl akorat se dostat z nizsich otacek, jakmile se dostanu pres 4000rpm, tak majda dostane druhej dech, ale tech 3000RPM je pro ni ve dvou do kopce uz moc, motor chudak bubnuje do riditek. Stalo se vam to taky? Prave kvuli temhle chvilim jsem uvazoval o lehcich valeccich, aby ty otacky trochu stouply.
a co zkusit hranace dr.pulley? ty zvysujou otacky pri rozjezdu