od tomikm » 08 črc 2012, 22:07
Tento týden jsem si u Kroměříže (jsem z Tábora), koupil ojetou Majesty 400 r.v.2004, na tacho. je 44000km. Měl jsem možnost si ji před koupí projet, ale jelikož jsem na maxskutry laik, nepoznal jsem, že výkon motoru by měl být vyšší, než je(i když jsem si myslel, že by to mělo jet lépe), ale chtění po koupi mi zaslepilo mozek. Až když jsem to přivezl, tak mi soused ukázal, že je výkon opravdu nízký. Má Burgmana 400 r.v.99, jehož motor má naprosto otřesnej rachtavej zvuk (prý tam je něco v nepořádku, ale ani servis neví co tomu je), dal mi na něm sjet a na rozjezd je to opravdu o poznání živější než moje Majesty. Pak jsme ji postavili na stojan, zadní kolo bylo ve vzduchu, aby se mohlo točit, vzali jsme prudce za plyn a mezi 2-5000 ot. se motor jakoby přidusí (dokonce i střelil do výfuku), při ot. nad 5000 vystřelí jako raketa až k 8000ot. Když se rozjíždím na plný plyn, tak to max 4000ot a otáčky se zvednou až s přibývající rychlostí - myslím že cca 80km/h.Předchozí majitel (zatím jsem mu nevolal o tom, že to špatně táhne) údajně sám měnil řemen a válečky variátoru, mám od něho na tyhle díly i účtenku. Byl to jeho 1.skutr, takže se tom asi moc nevyzná, ale má autodílnu, takže se v tom pohrabal. Vzduchové filtry jsou v dobrém stavu. Svíčka je prý nová koupená v Yamaze. Startuje perfektně, baterka je nová na podzim.
Moc děkuji za rady. Tomáš