hradecak píše:Ano, 12g válečky jsem koupil v sadě spolu s variátorem, takže s jejich výměnou počítám...
18.4. edit:
tak variator uz je vymeneny... a musim rict, ze je to neskutecny rozdil. Skutr byl predtim na rozjezdy hodne linej a rekl bych i naladovej. Obcas sly rozjezdove otacky vys a rozjezd byl svizny, obcas naopak nesli pres 2800 RPM a rozjezd byl uskubany a nekonecny. Stejne tak pri dojizdeni mi v momente rozepnuti spojky cuklo vyrazným stylem zadní kolo. Ale po vymene variatoru vsechny problemy zmizely a skutr jede naprosto skvele, necekal jsem, ze by to mohl byt takovy rozdil.
V sobotu jsem taky namontoval Multivar a s radostí můžu potvrdit výše citované. Po ujetí 100 km se mi navíc zdá, že trochu klesla spotřeba.
Chtěl jsem ještě rozebrat a vyčistit spojku, ale nemaje potřebný přípravek, radši jsem to neriskoval. Poraďte -- jde to bezpečně i bez něj?
S Malossim motor víc točí, takže je mi ho při studených startech trochu líto. Přece jen 5000 ot. není málo... Tak ho aspoň nastartuju dřív, než na sebe začnu nasazovat brnění.