od pek » 12 bře 2014, 15:31
Poprvé překračuju pomyslný práh debatní místnosti a pěkně všechny zdravím.
Svou fešnou, vínově červenou Maječku (ročník 2007) jsem pořídil v květnu loňského roku. Dovoz z Itálie, podle tachometru 17500 km, podle mechanika asi o 10000 víc. Po výměně nezbytností jezdím nanejvýš spokojen. Hlavně po Praze do práce; spotřeba 4,0 l/100 km.
Teď jsem ji odstrojil; jednak abych zjistil, kde co najdu, jednak s cílem provést pár úprav:
1. iPhone 4S jako navigace
Držák nad budíky plánuju podobný, jak tu na fotkách ukázal Luca_69, na mobil pak nějakou brašničku (bez penálu dřevěného). Jen moc nevěřím lepení oboustrannou páskou, radši bych použil ten superpevný suchý zip, který jste někdo doporučoval.
Zásuvku 12 V asi umístím do pravé přední skříňky, kabel od baterky povedu po pravé straně rámu; v tom by neměl být problém.
Otázky:
* Jakou osvědčenou brašničku na iPhone 4S, a přitom za snesitelnou cenu?
* Kde sehnat vhodný suchý zip?
2. Stupačky spolujezdce
Nejsme s ženuškou žádní dlouháni, máme asi 173 cm. Nepohodlné balancování řidiče se dá občas přežít, ale spolujezdec trpí dlouhodobě.
Viděl jsem úpravu, co provedl zik. Pokud člověk nechce poničit boční plast, asi je to jediná možnost. A navíc se zřejmě dají tyto nástavce snadno odmontovat.
Máte někdo ještě jiné řešení, např. s použitím standardních stupaček?
Díky, Pavel