Tak dnes návštěva Scootlandu a výměna všeho potřebného.
Potěšili mě zprávou, že řemen je ve 3/4 životnosti, což přesně odpovídá servisce, takže asi opravdu sedí. Říkali, že i celkový stav skůtru opravdu odpovídá těm km na tachometru
a je dost zachovalý. Prý žádná naleštěná bída nachystaná na prodej a výměnu všeho, s čímž se tam prý nedávno setkali, když přijel pán s Majesty 400 na malý servis a nakonec tam nechal 14tis jen v dílech, protože na moto prý bylo spousta věcí dojetých na pokraj životnosti a než by to někdo všechno spravoval, tak to rychle prodal. Takže se stavem mého mě potěšili
Jinak 2 poznatky.
Mám tam prý variátor Polini. Takže musím objednávat válečky a vodítka Polini. To prý také vysvětluje tu mou menší maximálku a zvýšené otáčky. Je to prý vlastnost Polini. Motor prý rychleji akceleruje a má lepší průběh, než se sériovým variátorem. Na druhou stranu maximálka je nižší. Na můj dotaz, jestli ho mám vyměnit za originál mi řekli, že by to byla škoda. Že naopak když někdo mění originál špatný variátor, tak většinou za Polini nebo Malossi. (je mi tu prosím někdo ochoten jednoduše vysvětlit rozdíl, mezi Malossi a Multivar??) Díky moc
Ptal jsem se jich, jak měří olej, když ho vymění. Jestli se zašroubovanou měrkou, nebo s vysunutou. A prý se zašroubovanou. Tak jsem jim říkal, že to je divné, že jsem četl, že se má měřit s vyšroubovanou. A bylo mi řečeno, že s vyšroubovanou se to měří na motorkách. Na skůtrech prý vždy se zašroubovanou... Tak nevím...