Luca: díky MOC. Tentokrát to ještě nechám na servise, ale příště už bych to chtěl udělat za pomoci Jirky a koukat mu pod ruce, ať si to mohu dělat sám. A ten olej co jsem poslal v odkazu, je ok a může být? Je to 10W40. Někdo tu psal, že dává 5W40 a jiný zase 10W30. Tak nevím, nejsem z toho moc moudrý..
A olej v prevodovce asi radši udělat taky, že? U toho jsem žádny doporuceny interval výměny nenašel. Kolik tedy je? A opět tu někdo píše že dává motorový (5W40 nebo 10W40 nebo 10W30?), někdo dává převodový..co tedy doporučujete?
Cituji:
Příspěvek 1) "Předepsaný olej do převodovky je"SAE10W30 type SE motor oil", tudíž stejný jako do motoru."
Příspěvek 2) "zdarec chlapi, jaký by jste doporučili motorový olej do majesty. Chcu objednávat do auta, tak bych to aspoň spojil.
Co říkáte na tento: Castrol POWER 1 GPS 4T 10W-40"
na to bylo odpovezeno
"jsem tam dal tenhle
http://www.oleje-motorove.cz/www-oleje- ... T-5W-40-1L, snad to Mařka přechroupe."
crhy: nebudeš tomu věřit, ale v době kdy jsem ten dotaz psal, měl jsem to tu precteno cca do strany 60. Včera večer jsem to shodou okolností dočetl až do konce. Nicméně jak vidíš, tak i přesto jsem přesnou odpověď nenašel. Proto se zkouším ptát znova. Třeba za tu dobu od napsání těch starých příspěvků někdo přišel na něco nového a už se ví, že takový a makovy olej radši ne.