od jaroslav.hanus » 27 bře 2016, 21:19
Ahojte kluci.zase bych pro Vas mel spek s technickou otazkou.
Maxe 2007 jsme opravili,jel dobre,tahnul ke 170kmh,kde najednou zacal skubat.rychlost spadla na 120kmh a pozdeji David sotva na nem dojel domu.v prvopocatku se zdalo,ze nepali jeden z valcu,nebo nema signal od senzoru skrtici klapky(kde byl na zluty drat napojen drat od power commanderu narychlo jen vagosvorkou na tazny zarizeni u aut,jiz byvalym majitelem).po rozdeklovani jsme zjistili,ze jiskru na svickach mame.za chodu stacilo vyndat fajfku na druhym valci a chod motoru se nezmenil.mysleli jsme,ze zavada je ve snimaci,nebo vstrikovani,protoze kdyz jsem si hral se zlutym dratkem,tak se chod motoru zlepsil.zluty drat snimace jsme napojili do cokoladky.nic se nezmenilo.tak jsme vyndali vstrik druhyho valce a pres diag mod vyzkouseli funkci.fungoval.pro jistotu jsme o 5mm zkratili kabely od civky k svickam(zaplat pan buh,ze yamaha pouziva dratkovy a ne uhlikovy).nakonec jsme vzali multimetr a zmerili civku.skokovite nam odpor lital mezi ohmama a kohmama.nakonec uz ukazovala jen 3ohmy(dle navodu ma mit 12-18kohm).takze si myslim,ze by timto mohla byt zavada nalezena.ted je otazka,zda je to mozne?protoze ja uz jsem dobrych 15let nevidel civku,ktera by nefungovala.proto jsem tomu neveril,ze by mohla byt spatna,i kdyz tenhle napad uz tu byl ne jednou,jen byl zavrhnuty.
Diky za reakce.
Naposledy upravil
jaroslav.hanus dne 27 bře 2016, 22:21, celkově upraveno 1