od janon » 07 zář 2010, 17:46
Po ocku sleduji toto vlakno a tez mi to nepripada normalni ani ta spojka ani pristup vyrobce. Ja muzu podat jen zkusenost se spojkou od Yamahy. S tou smesi toho oblozeni to asi nebude tak jednoduche. Original spojka co tam byla z vyroby se chovala dokonale a zadne skubani, cukani, natoz kvileni se nekonalo. V 68t spojka opotrebenim odesla do vecnych lovist a nasledovala vymena celeho telesa te same originalni spojky vcetne pruzinek, zvonu a kontrastni pruziny, tak ta uz se tak dokonale nechova, prvni cca 3000t km, to bylo docela rozpacite spojka pri sebemensim naznaku vetsiho zatizeni (delsi pojizdeni v kolone) okamzite zacala skubat a skutr se cekly trasl, jak koza, jakmile se clovek rozjel, po chvili se spojka ochladila a skubani zmizelo). Ze zacatku mi to bylo natolik neprijemne, ze jsme vario znovu rozdelali a hledali pricinu podotykam, ze oblozeni i zvon nevykazovaly naznak skloviny ci jineho problemu. Po zhruba 3000t km se to najednou vyrazne zlepsilo a ted uz to skoro nedela, ikdyz zcela vyjimecne si stejne zaskube, ale vyrazne mene. Muj zaver je po techto zkusenostech ten, ze vse bude vychazet ze smesi spojkoveho oblozeni, ktere se v extremnich podminkach zacne projevovat takto negativne a je citlive na vykyvy teplot. Sam jsem dal starou spojku prelepit a prilezitostne ji vyzkousim, ikdyz ted uz nemam moc duvod, ale chci to jen porovnat. Tim chci jen rici, ze vice vyrobcu ma problem namichat spravnou smes oblozeni, ackoliv u Yamahy, to zda se zvladli lepe a ted je to v poho, na prvni spojku to nema. Priznam se, ze prvni 3000t km jsem velice vazne zvazoval reklamaci a jen diky tomu, ze to prestalo, jsem od toho upustil. Zda se, ze tak jako prvni pneu z vyroby vydrzi nejvice, tak i dalsi dily, jsou na tom podobne. Ocividne by v teto casti skutra nemel zadny vyrobce moc setrit a vice investovat do slozeni smesi a jeji vetsi stalosti za ruznych teplot.
Naposledy upravil
janon dne 08 zář 2010, 17:53, celkově upraveno 1
bylo Honda Lead 100 najeto 40 000 km (ja 12 000)
bylo Yamaha Majesty 400 najeto 206 000 km (ja 136 000)
bylo Honda Silver Wing 600 najeto 110 000 km (ja 92 000)
nyní Yamaha T Max 560 najeto 27 000 km (ja 14000)