Do nové sezóny jsem tam dal Malossi varec a za ten týden co jsem s ním jezdil se mi to zdá lepší. Porovnával jsem to při jízdě stejnou trasou v jednom dni s oběma variátory. Velké plus je hlavně ve městě a nebo při předjíždění. Záběr od 40 do 120 je znatelně lepší. Při klidné jízdě je originál klidnější a přehlednější, Malossi se musí kontrolovat, aby za to člověk zbytečně netahal a stejně tak, aby udržel konstantní rychlost. Možnost brzdění motorem u Malossiho prakticky zmizela a třeba na kruháčích a dojezdech ke křižovatce mi to zpočátku dost vadilo. Přistihl jsem se, že mě to nutí tahat za plyn i tam kde to není potřeba, ale koncem týdne jsem si už zvykl a zkrotil se.
Na druhou stranu, když je potřeba přiložit, tak to má pěkný záběr. Jelikož ale nejsem závodník a jezdím spíš na pohodu, tak nemůžu jednoznačně říct, zda bych při jízdě v jednom do toho šel znova. Protože ale jezdím často ve dvou a přibližně 60% město, tak je to znatelné zlepšení. Navíc se mi ho podařilo sehnat celkem levně. Takže plusy převážily. Jinak, spotřeba mi v tom týdnu vzrostla o cca 0,3 l/100, ale připisoval bych to spíš stylu jízdy. Časem se ukáže.