od Bobika72 » 14 bře 2011, 16:36
No, já jsem letos zatím neměl moc času, takže mám najeto nějakých 200 km. Při normální jízdě na pohodu, teda tak kolem stovky mimo město, jsem měl spotřebu 3,6. Je to zhruba stejný jako předtím, když jsem tam měl origo válečky. Když jedu po městě, spotřeba samozřejmě vyleze, ale maximálně tak na 4,2 litru a to už za to musím pořádně brát. Při pomalé jízdě do 50 km/h to opravdu oproti originálním válečkům točí vyšší otáčky, avšak si myslím, že na spotřebu to zase takový vliv mít nebude. U mě má vliv spíš to, že s těmi válečky Dr.Pulley mi to zlepšilo akceleraci a tudíž mě to na křižovatkách nutí, abych se předváděl. Takže až mě přestane to bavit, spotřeba půjde určitě dolů. Domnívám se, že ta spotřeba se dá hodně ovlivnit stylem jízdy. Při vyšších rychlostech jsou, jak je tu už psáno, otáčky naopak výrazně nižší, což je pro mě plus. Oproti originálům vítám i to, že když jedu třeba 80 km/h se čtyřmi tisíci otáček a vezmu za plyn, tak to vyběhne klidně k sedmi tisícům a zrychlení je pak úplně o něčem jiném. Za mě můžu říct, že jsem spokojenej. V kombinaci s novým obložením spojky jsem se zbavil největších neduhů, a to kvílející spojky, vibrací při rozjezdu, vibrací při otáčkách kolem 3000, mrtvého bodu při sepnutí spojky a vysokých otáček při svižné jízdě po dálnici.