Suzuki Burgman 650 - vše o tomto trochu větším maxíku

Diskuze o skútrech nějvětších objemů.

Re: Burgman 650 - vse o tomto trochu vetsim maxiku

Příspěvekod Polda » 12 lis 2010, 22:20

Cíba je kouzelník, pozdravuj ho ale i tak to bude baťoh, já bych se poohlížel po jiné skříni a tu udělal i když je šílený problém to CVT sehnat. Pár jsem jih už dělal a je stím šílené sraní.
Honda GoldWing 1500 SE "neznám nejde, zázraky do tří dnů, nemožné ihned" http://honda-goldwing.com/index.php http://sb650.rajce.idnes.cz/
Polda

750+

Reputace: 1
Skútr / moto: Honda GoldWing 1500 SE tel: 724443356

Příspěvekod klif » 12 lis 2010, 23:57

to Mickey: nepríjemná skúsenosť :cry: ,koľko si za ten buráčik dal a aky je to rocník ak to nie je tajomstvo :?:
Yuki new speedy s kufríkom AT moto
klif

100+

Reputace: 0
Skútr / moto: Yuki New Speedy
Tuning / úpravy: Kontra Malosi biela, 5g valčeky,tvrdšie pružinky

Příspěvekod Miroslav Sedlmaier » 13 lis 2010, 10:00

A co udělat nějakou hromadnou obědnávku řemenů ? Sami máme doma na dva roky starém Buráku 40 tis a docela rád bych to v šedesáti vyměnil, bo když vidim tu paseku :roll: chudák Mirda, tan se nedoplatí. Když jsem kupoval před pár dny LT taky se mi cestou podělala spojka a majitel se prohnul, ale byl jsem od té dobroty a dal mu půlku na opravu v Inveltu. Myslim, že je to slušnost u věcí, které by člověk stejnak brzo dělal.
Miroslav Sedlmaier

1000+

Reputace: 9
Skútr / moto: Klatovy 776 026 101, Burgman 650E K8+B 400 K5 dříve Foresight 250,Pantheon 125

Příspěvekod foky » 13 lis 2010, 10:11

No, on jestli je v USA za 5500,- a dohodl by ses tam s někym, aby ti poslal 3 řemeny (nutno ze soukromé adresy na soukromou, jinak po tobě tady budou chtít CLO + daň), tak je to oproti partsdepot.cz úspora cca 15000,- na těch 3 řemenech. Oproti ofiko ceně Suzuki ČR ani nemluvim.
| Life is better with MY KTM | Žijte naplno...tenhle kolotoč jede jenom jednu jízdu...
foky

2500+

Reputace: 176
Skútr / moto: KTM 1090 Adventure

Příspěvekod wasp » 13 lis 2010, 15:34

Miro 11: Jestli jsem tedy pochopil dobře tvůj poslední příspěvek, tak mi vychází, že je úplně jedno od koho to koupíš.
Je to prostě sázka do loterie tak jako tak. A tedy všechny ty řeči o jasném původu a stavu mota v případě prodeje mezi členy fóra, jaksi berou za své. Pokud by to tak bylo, tak je to smutné. :cry:
wasp

100+

Reputace: 2
Skútr / moto: B400 K8

Příspěvekod MikyMiky » 13 lis 2010, 16:51

Miro11 píše:to foky: je úplne jedno koľko to bude stáť..pravda je taká, že sa mu to stalo bezprostredne po odvoze od predávajúceho..čo už je samo o sebe na pováženú..na druhú stranu, sme tu nedávno rozoberali aktivistu ktorý remeň menil po 6tis km..a pritom sa preventívne mení až pri 60tis..položme si otázku..koľko má fakt nabehané..a ako sa s tým zachádzalo..ono robiť "burnout" s motorkou je samo o sebe deštruktívna činnosť a dosť súčastí tým trpí..a čo to urobí na skútru ??? s automatickou prevodovkou elektronicky riadenou..k tomu prevodové ozubené kolečká v zadnej časti..možu ísť na odpis... :? moj čiste "laický" názor...tak a teraz si to preberte...

Miro11, tvoje ,,chytrosti" mě vážně dostávají. Kolik už jsi opravil Buráků a cévétéček že máš ve všem tak jasno? Tys prodával Burgmana původem z Itálie r.v.2004 kterej měl najeto 12000 a to ti přišlo věrohodný jen proto, že byl naleštěnej i pod plastama. To má Míra Sedlmaier taky a přitom má najeto 40000. Burgman kterej je původem z česka(prokazatelně) r.v. 2004-5 a má najeto 60000 je určitě věrohodnější. A to že po 60000 může odejít řemen je všem co o tom něco vědí známé. Že se mu to stalo zrovna při převozu domů od prodávajícího je prostě jen blbá smůla :cry: Nebo myslíš že to majitel mohl předpokládat? Radši snad ani neodpovídej, bo to bude zase nějaká duchaplnost. :roll:
MikyMiky

500+

Příspěvekod MikyMiky » 13 lis 2010, 17:07

wasp píše:Je to prostě sázka do loterie tak jako tak. A tedy všechny ty řeči o jasném původu a stavu mota v případě prodeje mezi členy fóra, jaksi berou za své. Pokud by to tak bylo, tak je to smutné. :cry:

Waspe, tak černě bych to neviděl. Jde o to že mezi členy fóra se o těch skútrech něco ví a tedy nekupuješ úplně zajíce v pytli jako třeba moto z bazaru s ,,jasným" původem z Itálie bez servisky s jedním klíčem a pod. Pochopitelně ani od člena fóra nemůžeš mít 100% záruku mobility když jde o jetý stroj. Nebo ty dokážeš odhadnou kdy a co se ti na tvém scootu poondí? Spíš jde o to, že pokud ti někdo prodá scoota s poctivými kilometry, můžeš si udělat obrázek o tom co, kdy a jak (taky dle značky skůtra) tě asi tak čeká. Myslím že nový majitel Burgmana od Mira11 bude hodně překvapený, až mu v 20 tisících prdne řemen ve variátoru. Taky ale nemusí. to je sázka do loterie. Proto i výrobce pouze DOPORUČUJE výměnu v 60000, ale není předepsána.
MikyMiky

500+

Příspěvekod mickey » 13 lis 2010, 19:01

MikyMiky píše: .... prdne řemen ve variátoru. Taky ale nemusí. to je sázka do loterie. Proto i výrobce pouze DOPORUČUJE výměnu v 60000, ale není předepsána.

ja se na tu vymenu u Tebe ptal, a Ty jsi mi rekl, ze to neni potreba menit, ze je v pohode a nemam ho vubec resit, jen jezdit :-(
----
lead (tucanourbano deka a navleky na riditka, vyhrivany hefty a sedlo) najeto 10 tis. km / hornet (bez uprav) najeto 25 tis. km / burgman (vyhrivany hefty a sedlo, maxia 55 s DO a nosicem) najeto 64 tis. km
mickey

250+

Skútr / moto: Lead/AN650exeK5/h600/ex-Runner50

Příspěvekod mickey » 13 lis 2010, 19:07

k hromadne objednavce remenu:

pokud byste do toho sli hned (jako fakt do tydne), tak se rad pridam

v USA nikoho nemam a uz vidim ciziho clovicka, jak s radosti nakupuje pro nas a hlavne, jak my vsichni mu dopredu posilame zalohu

pokud ma nekdo odsud spolehlivyho a hlavne ochotnyho pribuznyho a zaruci se za nej vlastni hlavou, tak do toho jdu, jinak si holt musim 3 tis. Kc priplatit a zvolit muj zdroj
----
lead (tucanourbano deka a navleky na riditka, vyhrivany hefty a sedlo) najeto 10 tis. km / hornet (bez uprav) najeto 25 tis. km / burgman (vyhrivany hefty a sedlo, maxia 55 s DO a nosicem) najeto 64 tis. km
mickey

250+

Příspěvekod Miro11 » 13 lis 2010, 19:43

for Miky: tak pardon..nevedel som, že skúsenosť sa meria počtom rozobraných motoriek alebo skútrov :lol: je totiž vedecky dokázané, že skúsenosť rastie úmerne s počtom zničených zariadení :wink: pokiaľ by niekoho zaujímalo koľko som toho opravil alebo rozobral rád mu pošlem životopis :D
za ďalšie Tvoje meno som nespomenul...takže nechápem Tvoj útočný a urážajúci tón...ale na Slovači a asi aj v Čechách je to o tej husi známe..a pre informáciu nový majiteľ mojho italského Buráka už tých 20tis najazdené má a je spokojný..pretože vedel do čoho ide, nepotreboval rozprávky o prevádzke..to samé bolo u mňa..ja som si ho vybral vonku a človek ktorý sa mnoho rokov zaoberá dovozom a servisom motoriek mi ho priviezol a zkontroloval, takže nebol dovod neveriť stavu a vzhľadu...a ja som ho nepredával z dovodu, že by som sa ho chcel zbaviť..no mal som pragmatickejšie dovody, keby som nemusel..mám ho ešte pekne dlho..to len pre informáciu aby si zase niekto nemyslel a nevykladal moje slová inak...tým končím moj príspevok k tejto téme. :)
Miro11

1000+

Skútr / moto: ...ex B650 Exe 07 :-)
Tuning / úpravy: social edition

Příspěvekod MikyMiky » 14 lis 2010, 10:00

mickey píše:
MikyMiky píše: .... prdne řemen ve variátoru. Taky ale nemusí. to je sázka do loterie. Proto i výrobce pouze DOPORUČUJE výměnu v 60000, ale není předepsána.

ja se na tu vymenu u Tebe ptal, a Ty jsi mi rekl, ze to neni potreba menit, ze je v pohode a nemam ho vubec resit, jen jezdit :-(

No jasně, vždyť je to jasně napsané i ve výše uvedené citaci. Proč mám měnit řemen kterej není z nejlevnějších, když může vydržet dalších 20000 ?? Preventivně bych ho asi vyměnil pouze tehdy, pokud bych jezdil často do ciziny.
MikyMiky

500+

Příspěvekod mickey » 15 lis 2010, 00:22

Polda píše:Koukni se ještě tady.http://translate.google.com/translate?h ... google.com

ten remen je teda polozka 33? moc se v tom neorientuju, tak bych nerad koupil neco, co nepotrebuju
----
mickey

250+

Příspěvekod MisaKacenka » 15 lis 2010, 00:47

Jen taka OT k objednavce z USA - pokud se s nimi domluvis, ze ti napisou cenu zbozi do 150$, radsi zkontrolovat na celnim urade, tak se nic neplati...
Zalezi, jak se k tomu v USA postavi - nekde vyjdou radi vstric, jinde zasejc ne... :(

Jinak k tomu, ze se ti to poondilo pri ceste domu - vubec bych to neresil, dotlacil bych to zpet a pozadoval vysvetleni.
Pokud ti ale bylo receno, ze se motu muze vysypat dulezita soucastka, tak to je pak jina...ale nepredpokladam to...
A pokud se nad tim clovek zamysli, tak vsechny remeny, atd jsou predimenzovane, tak aby vydrzely vzdy vice, nez v kolika se maji menit...
MisaKacenka

1500+

Skútr / moto: Suzuki GSF 600 Bandit
Tuning / úpravy: Kufr Kappa 42l, Scorpion exhaust, 12V socket, GPS TomTom, zvysene plexi, bile stobo, vystrazne blinkry, sirena, PTT zastavba pro PMR :)

Příspěvekod MMMM » 15 lis 2010, 01:36

Tak teď fakt nevim co mám dělat. Mě řemen při volnoběhu tak divně klape. Ze třech dost důvěryhodných zdrojů mi bylo řečeno, že to je v pohodě, že si toho nemám všímat, že tenhle zvuk může dělat klidně třeba i novej řemen.
Jenže. Mám buráka z Itálie a kolik má najeto už nikdy nikdo nezjistí. Do teď jsem v klidu jezdil a nevšímal si toho, ale když tady čtu co se stalo Mickymu, tak bych nerad dopad nějak podobně. Co s tim????? Mám dál jezdit a nevšímat si toho :?: Prostě počkat až se to vy....?
Suzuki Burgman 650 - přestup - Kawasaki VN 1500 - přestup Yamaha Midnight star 1900
Yamaha neos 50 - poslán do věčných lovišť, prohrál souboj s Toyotou yaris
MMMM

250+

Příspěvekod MMMM » 15 lis 2010, 01:39

Zapoměl jsem dodat: Když se tady dočítám jakej ranec stojí novej, asi fakt počkám až bude kaput :D
Suzuki Burgman 650 - přestup - Kawasaki VN 1500 - přestup Yamaha Midnight star 1900
Yamaha neos 50 - poslán do věčných lovišť, prohrál souboj s Toyotou yaris
MMMM

250+

PředchozíDalší

Zpět na Maxi skútry

• Podobná témata
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek