od Polda » 03 kvě 2010, 10:48
Zaslal: út 30. březen, 2010 20:29 Předmět: B650 montáž / demontáž zrcátka
--------------------------------------------------------------------------------
Tak tady je můj návod na montáž demontáž provedli v lakovně.
kdo bude chtít demontáž, ať čte odzadu P)
v lakované skořepině jsou dvě dirky na samořezku
poté se vecvakne prostorem pro zrcátko vnitřní mecanika, bez toho hliníkového kloubu a přišroubuje se samořezkami, správné sesazení se dá zjistit lícováním na díře pro šroub blinkru.
než přijde na řadu plastový rám zrcátka je dobré si protahnout a usadit do zářezu kabel na blink, ať to zase nerozebíráte jako já /ha/ přijde na řadu přichycení plastového rámu zrcátka. To se jen navlékne na trn ve vnitřní mechanice a z vrchu se navlékne misková podložka, poté pero a samořezka.
Je dobré si zkusit sílu utažení simulací seřízení zrcátka aby to nebylo moc fest a naopak aby to nebylo volné, kvůli změně seřízení vlivem vibrací.
kdyby náhodou se vám při demontáži vytrhl vrut s perem z vnitřní mechaniky, nezoufejte, můžete delší vrut prošroubovat skrz, blinkru to vadit nebude.
rám má jen rantly za které zrcátko drží, to není nijak nalepeno.
Teď bude následovat to nejlepší, vložení zrcátka. Jelikož jsem to dělal v neděli venku kvůli místu a světlu, viděl jsem to poměrně "černě". Pak jsem dospěl k názoru, že to zkusím ohřát.
Pozor zapomeňte na horkovzdušné pistole, po zkušenostech z opracováním plastu to má v takhle tenkých proporcích velmi rychlý deformační nástup.
Vloudil jsem se pokoutně do koupelny a zkusil jsem to fénem na druhý rychlostní stupeň. Teplota byla ideální natolik aby se rantl podal ne příliš silou vtlačenému zrcátku, do trí minut jsem odcházel z úsměvem. Vopačném případě, tedy demontáže myslím, že bude prohřátí fénem dostatečné alespoň teplota nezpůsobí prasknutí zrcátka.
Pálí trochu prsty, pokud by jste si chtěli něčím pomoci, volte něco plastového.
Snad to konečně prolomí fámu, že je zrcátko nerozebiratelné )
kdyby náhodou se vám při demontáži vytrhl vrut s perem z vnitřní mechaniky, nezoufejte, můžete delší vrut prošroubovat skrz, blinkru to vadit nebude.
nějak mi nejdou vložit obrázky, kdo je chce vidět bude muset chca nechca SEM
edit: a niektorý nie sú zaregistrovaný na forume v odkaze takže obrázky sem idú vkladať presne tak ako u nich..len sa posnaž od:miro11
edit:no ničevo..urobil som to sám od:miro11
Naposledy upravil past92 dne st 31. březen, 2010 19:03, celkově upraveno 1 krát.