od macman » 31 bře 2025, 22:48
Mám dotaz, kamarádovi začal za jízdy B650 vibrovat, ztratil výkon a po zastavení se nechce rozjet. Mám ho na dílně a chová se to jako by prokluzovala spojka. Někdy na chvíli se to chytne a má snahu se rozjet normálně, po pár vteřinách začne někde kolem CVT cinkat a nemá sílu. Otáčky lze vytočit třeba k 6000, malá snaha o pohyb tam je, takže řemen není prasklý. Sundal jsem kryt šroubu propojující motor s CVT, zde je vše v pořádku. Sundal jsem filtr vzduchu na sekundární řemenici CVT, zde se to také točí, ale nedokážu odhadnout, zde když zvednu otáčky motoru 4x od volnoběhu, zda se zvýší na výstupu také otáčky 4x..
Prostě jde mi o to, zda prokluzuje CVT a přestanou se zvyšovat otáčky v okamžiku, kdy zabírá spojka, nebo jestli je chyba ve spojce.
Jak to funguje u tohoto řemenu CVT. Je možné, že by byl tak opotřebován, že by ho už nedokázaly řemenice sevřít, nebo trpí na opotřebení tím, že rupne?? Je z principu něco jiného v CVT, co by dokázalo prokluzovat, ale určitý záběr by tam byl??
Nechci zbytečně rozebírat CVT dokud neeliminuju ostatní závady, například tu spojku..
Díky za radu