Ahojte. Som tu nový, sťahujem sa z inej kategórie. Chcem presedlať z Hondy Forza NSS300 na Burgman 650. Forza je super a som s ňou absolútne spokojný, ale chcel by som už niečo silnejšie. Študoval som asi všetky skútre okolo 600 ccm a som viacmenej rozhodnuty pre Burgmana. Zatiaľ som bol vyskúšať dva, r.v. 2013 a jeden z nich by som asi aj zobral. Ale jedna vec sa mi tam nezdá. Pri rozbiehaní cítim v určitom momente vibrácie v stredovom tuneli. Majiteľ mi tvrdil že to je normálne, vraj to robia všetky Burgmany. Keď pridám plyn, najskôr sa rozbieha z miesta plynulo a hladko, ale potom príde tá vibrácia, že cítim medzi členkami tak na dve - tri sekundy vibrovanie toho tunela a potom to prestane a už ide normálne, zase pekne hladko. Vy už znalci týchto skútrov s bohatými skúsenosťami z ich používania, mohli by ste mi prosím vás k tomu niečo povedať? Fakt je to normálne? Alebo ak to nie je normálne, na aký problém by to mohlo poukazovať?
Druhá vec čo ma tam trochu irituje oproti tej Forze, je to predné plexi. Je dosť veľké, ale neviem prečo má taký prudký sklon. Pravdepodobne kvoli aerodynamike. Ale fúka tam podstatne viac ako na forze kde mám GIVI asi takej veľkosti ako je to orignálne na Burgmane, ale má o dosť menší sklon. Mňa to burgmanovské ešte ako tak schová, obzvlášť keď ho vysuniem na max. Ale ide mi aj o splujazdca - manželku tú mi odtiaľ asi odfúkne
Máte niekto nejaký prídavný deflektor na tom originálnom plexi alebo tiež bude treba iné? Myslím že správne naklonený deflektor by mohol pomôcť.
A posledná vec čo ma štve asi najviac, že je k tomu len jeden kľúč. Majiteľ vraví že ho stratil. To mi asi každý povie že taký skúter nemám kupovať. Ano je to podozrivé, ale predsa sa môže stať že niekto stratí kľúč. Ale keby som ho zobral, pre dobrý pocit by som tam asi najradšej vymenil zámok. Ale neviem čo by to obnášalo. Nemáte s tým niekto skúsenosti? Či sa dá napr. vymeniť nejako len tá vložka zámku, alebo by musela ísť nová celá tá spínacia skrinka? Predpokladám že to by bola drahá záležitosť.
Ďakujem za každú radu.