Jarda Smid píše:Ahoj ve spolek.Na burákovi "už" je nové kolem cvt dnad už všechno.Došlo i na novou prim.hřídel.Něco jsme pojezdili od návratu z opravy,a všechno dobrý až do včerejška.Magický nápis F1 na displeji střídavě s počítadlem km.Naštěstí to bylo večer,tak jsem semafory a kruháky prokoktal na kvalt,co tam zůstal viset.Doma pak samodiagnostika přez konektor pod sedlem a hlášení chybového kodu C51.Našel jsem,že by to mělo být v souvislosti s čidlem prim.hřídele.Vyhodil jsem ho,a prostříknul,přeměřil odpory v různých polohách a namontoval zpátky.Zkouška zatím jen na stojanu,ale jeví se to v pořádku,závadu to nepíše,motor jde jak má.DOTAZ:Je možné,že by byl ten snímač jenom tochu seknutý,a tím rozhýbáním a máznutím se vzpamatoval,nebo mi jen naznačuje brký odchod?Setkal jste se s tím někdo?Dík ahoj.
Jarda Smid píše:Jarda Smid píše:Ahoj ve spolek.Na burákovi "už" je nové kolem cvt dnad už všechno.Došlo i na novou prim.hřídel.Něco jsme pojezdili od návratu z opravy,a všechno dobrý až do včerejška.Magický nápis F1 na displeji střídavě s počítadlem km.Naštěstí to bylo večer,tak jsem semafory a kruháky prokoktal na kvalt,co tam zůstal viset.Doma pak samodiagnostika přez konektor pod sedlem a hlášení chybového kodu C51.Našel jsem,že by to mělo být v souvislosti s čidlem prim.hřídele.Vyhodil jsem ho,a prostříknul,přeměřil odpory v různých polohách a namontoval zpátky.Zkouška zatím jen na stojanu,ale jeví se to v pořádku,závadu to nepíše,motor jde jak má.DOTAZ:Je možné,že by byl ten snímač jenom tochu seknutý,a tím rozhýbáním a máznutím se vzpamatoval,nebo mi jen naznačuje brký odchod?Setkal jste se s tím někdo?Dík ahoj.
Tak zas už něco.Závada na dipleji sice už nesvítila.na stojanu vše fungovalo jak má,prvních pár km zkušební jízdy taky všechno ok.Řazení ve všech režimech taky dobrý.Najednou tak po pěti km hups F1 a konec řazení.Už jsem ani domů nejel znovu vyndavat čidlo a rovnou do servisu do Kolína.Tam diagnostika a verdikt čidlo prim.hřídele.Tam sem se dohrabal na trojku na manualní režim.Při pokusech řadit sice svítila třeba číslice 3,4 nebo 5,podle momentální rychlosti,ale nedělo se nic.Čidlo už je tam nové a vše chodí zatím jak má.Tak že ponaučení:I když se naměří na vyndaném čidle odporové hodnoty jaké mají být,neznamená to ,že ono je v pořádku.Teď už je kolem cvt nové opravdu snad všechno,tak uvidíme.
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 13 návštevníků