Zvuky z Burgmanu 650 to je vůbec téma které by si zasloužilo extra vlákno. Osobně přibližně rok hledám příčinu skřípání, které se ozývá při ostřejším rozjezdu, více při zatížení dvěma. Zásadně se to ozývá při otáčkách kolem 3000 - 3500. A většinou při rozjezdu z klidu. Jakmile jsou otáčky vyšší ani to nehlesne a můžu za to brát jak se mi zlíbí. Je to skřípavý zvuk který vychází z prostoru levé strany hlavy motoru. Dal bych na poslech nějaký vzorek ale bohužel na stojanu je to úplně zticha. Burgoše mám od novoty a je to r. 2015 s nájezdem 43000 km. Absolutně bez poruch a problémů. Je to naprosto dokonalej stroj na cestování a tohle je jediná věc která mi na mašince vadí. Nejsem žádný amatér v oboru. Jsem mechanik a pár motorů už jsem viděl
. Ale tenhle problém mne zatím drží na lopatkách. Letos se chystám, že burgmánka přes zimu pořádně proklepnu včetně řemenu a kontroly spojky. Už jsem přečetl dosti diskuzí (pochopitelně i v tomto fóru) a ten problém už se občas řešil ale nikde jsem nenašel někoho kdo by napsal ,tak pánové představte si bylo to tohle. Vždy ta diskuze nějak zanikla bez dalšího vysvětlení. Budu vděčný pokud je tu někdo kdo stejnou potíž měl a podělí se se mnou o své bolestně získané zkušenosti. Jsem nažhavenej to přes zimu vyřešit a možná to pomůže oběma. Děkuji za postřehy.