dusan77 píše:Forester zeptam se proc jsi sel do hondy kdyz jsi byl spokojenej s yamahou chtels taky vyzkouset jinou znacku jak ja vymenu za kymco?
Duško77: Keby som bol suchý tak ti napíšem “prečítaj si s tohoto vlákna posledné 4 strany a pochopíš”
Ale ja nie som, tak tu je moja motorková anabáza.
Pred kúpou X-Max som mal Hondu PCX 125 kúpenú v r.2010, pojazdil som niečo cez 2 roky a najazdil 24000km Prvotný zámer ako som vôbec já prišiel ku skútru bol fakt že som pracoval na dialničnom prechode do Rakúsa Jarovce- Kittsee čo je 17km od baráku. Počas prvých mesiacov sa mi zhnusilo chodiť autom a stáť v zápchach ktoré boli na tejto trase deno denne ( prejazd mosta Apollo). Musel som si ale spraviť vodičák A ktorý bol vtedy potrebný aj na 125ku, to som mal už cez 50 rokov
Po čase ma to skútrovanie tak chytilo ( asi ten dlhoročný absťák) že som začal jazdiť do prilahlích miest vo Viedni, Brna a Maďarska aj spolu manželkou.Začal som spoluorganizovať aj prvé PCX strazi s partiou čaských nadšencov najprv v počte 8 ks a ktoré sú už tušim v 11 ročníku s počtami 100>.
Dovolenky 2x Chorvátsko s toho jedna od Puly až po Dubrovník. No a potom som si kúpil čopra Hondu Shadow, ktorá je síce super povozeníčko pre chlapcov v zrelom veku ale veru na dovolenky vôbec nie. Aj keď mám v zadu brašny, dám do nich akorát peňaženku a nejaké pitivo na cestu a tot vsjo. Takže skúter a teraz aký? Honda v tom čase mala radu S-WT ale keď som tú loď zbadal tak som sa toho zlakol že na moju potrebu a to 80% mesto bude nepraktická a plus sa mi nezmestila do garáže spolu s autom (teraz mám už motogaráž). Dokonca mi ponúkli z Hondy S-WT 600 ktorú niekto zálohoval a nakoniec neodobral, takže cena bola o tú zálohu znížená. Vtedy som aj jednu noc nespal a silno rozmýšlal ale bola v čiernej farbe tak nakoniec som sa poďakoval.
Medzičasom syn ktorý mal pred tým Apríliu Atlantic chcel už velkú motorku tak sme kúpili Hondu Hornet, poslednú s ABS na SK, potom skončila výroba.
No a keď sa ten výber tak zúžil nakoniec s kubatúrou 250 mi prišlo najlogickejšie kúpiť X-Maxa ktorý má spolahlivo povozil 6 rokov a to iba s jednou poruchou, odišlo palivové čerpadlo pre zlý benzín natankovaný v Chorvátsku na pumpe INA.Bolo v ňom neskutočné množstvo vody.
No a tu do SZ som minulý rok dostal z ČR ponuku či X-Max nepredám a to bol ten prvý podnet ktorý ma nakopol kúpiť niečo nové voňavé s modernou technikou a krásnym dizajnom a v tom čase sa začala práve promovať Forza.A preto je logicky ďalšia skúter a to Honda Forza v mojej garáži.
Kto to dočítal až sem, ďakujem za trpezlivosť a kto nie,tomu sa ospravedlňujem.