Každý stroj se ti časem zdá "slabý". Ale skůtr si člověk nekupuje proto, aby trhal rekordy. Já měl doteď 700ku, která měla 44kW. Ze začátku jsem se na ní "bál"
ale časem se vyjezdíš a pak začneš posunovat limity až skončíš na jejich hraně. Pak si půjčíš 1200GSo a zjistíš, že nemusíš předjíždět ve 140 ale ve 170. Pokud si neřekneš STOP, koleduješ si o průser. Taky je potřeba si ujasnit, na co jednostopa chceš. Na cestování ty naše posunovátka nejsou stavěné. Je to příměstský pomocník. Věř tomu, že bude velký rozdíl jet do Alp na mašině s velkýma kuframa a s porcí výkonu, která ti v kombinaci s batůžkem dovolí v klidu předjíždět v dálničních rychlostech. Já chtěl cestovat, proto jsem si koupil jednoho z osvědčených strojů pro tento účel. Ale nebyl čas a tak jsem párkrát zkusil příměstský provoz. Na to zas nejsou tyhlety stroje. Proto jsem ho posunul dál a pořídil si stroj, který je obratný, rychlý, má nízkou spotřebu a když budu chtít, dám si s ním i několikaset kilometrový trip - ovšem za cenu nižšího pohodlí, než bych měl na velkém cestovním stroji.