Termostat mám na hadicích (vlevo, po směru jízdy, vedle válce). Tak to mají IMHO všechny 500 Evo.
Nový orig. termostat, který otevírá při 90° jsem už koupil (950Kč). Včera jsem sundal plasty a dneska se pustím do výměny.
Teď když budu mít vypuštěnou vodu jsem ještě chtěl vyměnit, od bočního plastu skoro prodřenou, 23cm dlouhou, hadici mezi vodní pumpou a trubkou která pak vede podél nádrže dopředu k chladiči.
Nepodařilo se mi jí ale nikde objednat (a natož koupit). Oficiální dovozce má microfiche stejné jako tady:
http://www.piaggiospares.co.uk/spares/epc2.asp?ModelID=1466&pageID=T13&m=PIAGGIO+X9+500+EVOLUTION+M271M+Flywheel+cover-oil+filter&uid=0. Hadici, která tam je pod číslem 17 (part no 840826) sice mají, ale je to úplně jiná hadice než já pořebuju (je to taková malá, 10cm, spojka mezi termostatem a hlavou válce. Ta druhá hadice co tam je pod číslem 17 je IMHO celá cca 120cm dlouhá hadice (až k chladiči) za bezmála 1kkč. Tolik peněz za 20cm gumové hadice se mi dávat nechce.
Koukal jsem na prodejně na Nexuse 250 (má IMHO stejnou pumpu) a ten má hadici mezi pumpou a chladičem celou gumovou.
Jak to máte ne svých strojích vy? Máte tuhle hadici/trubku v celku gumovou, nebo je gumová - kovová - gumová?
Nenapadá Vás co tam narvat, nebo jak tu hadici opravit/zalepit? Na pumpě má ten vývod Ø25mm, trubka má Ø20mm, délka hadice je cca 23cm a kroutí se tam kolem rámu a ostatních hadic.
hadice vodní pumpa - radiator (Small).JPG
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.