Ahoj,
ohledně zráctek. Taky jsem měl při koupi jedno zlomené. Nechal jsem si ho tedy zde svařit
https://www.dr-plast.cz/ (určitě budou podobné firmy i v Praze).
Myslím, že to tehdy vyšlo na 500 Kč i se stříknutím černou barvou. A musím říct, že svaření je provedeno moc pěkně. Kdybych ještě tehdy investoval do laku na celé zrcátko přesně podle laku na skútru, tak by to bylo dokonalé.
Objevil jsem však problém, že jsem nebyl schopný zrcátko naštelovat tak, abych v něm dobře viděl. Svařením totiž přijdeš o kloub a jediná možnost štelování zůstane na samotném zrcadle. Já jsem dost vysoký, tak potřebuji úhel, kterého dosáhnu jen štelováním i v kloubu zrcátka.
Koupil jsem nové zrcátko a ukázalo se, že se hrozně třepe právě v tom kloubu (druhé zrcátko je svařeno od minulého majitele a v něm vidím dobře).
Jel jsem to tedy zkonzultovat do Scootlandu a tam potvrdili, že se zrcátka třepou, zvlášť při rozjezdu a zvlášť u pětistovky. Zrcátko jsem tedy nastavil do ideální polohy a v kloubu to vypodložil pryží, aby se to tak netřepalo. Je to lepší, ale třepe se pořád a loni na konci sezóny se utřepal a praskl kryt blinkru. 750 Kč.
Na druhém svařeném zrcátku je nějak už svařeno i to sklíčko blinkru, jak jsem zjsitil a tam se nic takového neděje.
Takže ta zrcátka jsou konstrukčně pěkný šmejd a vůbec to za ty peníze nestojí. Je otázka, zda v zrcátkách dobře uvidíš, když si je necháš svařit.