od vikous » 23 čer 2015, 09:55
Konečně téma ke kterému mám, s 195cm výšky, co říct.
Všechny X9 jsou stejně veliké. Liší se, samozřejmě kromě motoru a bižuterie okolo:
- Výškově nastavitelným plexi, originální nastavitelné na mě bylo nízké. Teď mám 64cm vysoké (cca 160cm od země) a ještě bych potřeboval o cca 5cm vyšší.
- Evolution verze mají zrcátka, s blinkry, která jsou IMHO o pár cm širší a větší, kvůli vjezdu do garáže dveřmi jsem je musel vyměnit za pre-Evolution
nicméně i v pre-Evolution zrcátkách vidím jen jsou úplně v krajních polohách
- Nevím jak je to s nastavitelným "opěradélkem" řidiče na sedačce, jestli to mají všechny X9. Já jí mám až v zadní poloze, zkoušel jsem jí i vynadat, sedlo je pod ní tvrdé a tak jsem měl více místa, ale nesedělo se na tom moc příjemě.
- Ostatní rozdíly (13" zadní kolo, jiné světlomety u 250ccm s motorem Honda), komfortní fíčury jako interkom, dálkové otevírání sedla, elektrický hlavní stojan apod. asi s výškou pilota nemají co do činění.
BTW: Ona X9 není IMHO zas tak velký skůtr. Jsem v garáži omezený délkou max 220cm a spousta skůtrů podobné kategorie se mi do garáže na délku nevešla, pamatuji si Majesty 400, Xmax 250, Kymco Xciting 300 a 500 dokonce Aprilia Atlantic 500 co má kamarád byla úplně na těsno. X9 má ještě 5 cm rezervu.
Piaggio X9 500 Evo 2003