od Rob2 » 20 črc 2014, 18:25
Dobrý den všem. Malý dotaz na odborníky v maxiskútrech: Kdysi dávno jsem měl B250. Chyběl mi výkon a rychlost, následoval Fazer. Nedávno jsem ho prodal a začal se dívat po "přibližovadlu" do práce. Skútr o obsahu 400+ se mi zdála být dobrá volba, ale... Dnes mě "dostal" Piaggio X9. Možná je to tím, že jsem dlouho jezdil na motorce, každopádně se mi nedařilo držet plánovanou stopu. Příčné kývání mě tak na.... hned po prvních metrech, že jsem ho nekoupil. Se spoupající rychlostí to bylo samozřejmě lepší (gyroskopický efekt točících se kol), ale i ve 100km/h velmi citelné. Podotýkám, že pneu v pořádku (nesjeté, pravidelné), rám evidentně také (v přímé jízdě nepadal ani netáhnul na jednu stranu a nenašel jsem ani žádné znaky bývalé havárie). Jediné, co mne napadlo, je vymačkané ložisko v krku řízení. To ale nešlo poznat. Tedy: Je to normální a dané konstrukcí = malá kola, nízké těžiště, dlouhý rozvor? Co Beverly? Má cenu zkoušet? Už mě nebaví řazení, chci být "za větrem" a současně nebýt brzda provozu. Díky za přínosné odpovědi a omlouvám se za příspěvek do tohoto vlákna - nechtěl jsem zakládat nové a tento problém(?) jsem nikde nenašel řešený.