Piaggio X Evo 400

Diskuze o skútrech nějvětších objemů.

Re: Piaggio X Evo 400

Příspěvekod nedory » 14 čer 2012, 17:44

já jel předevčírem po D1 z Jihlava-Pávov na Beranov a plexi se klepalo jako hrom, pružilo moc hezky. Jel ale fakt, že jsem na tankodromu jel 160.
Jinak obecně je problém polykarbonáty rozbít, muselo tam být velké zbytkové vnitřní pnutí.
Argumenty mohou dojít, munice nikoli Konfucius
nedory

750+

Reputace: 25
Skútr / moto: Aprilia Mana 850

Příspěvekod TUNER » 14 čer 2012, 19:22

Možná byl ten polykarbanátek málo propečenej ))) ...... škoda že se mi zatim nedaří pálit do makrolonu,nějak ho ten laser nepobírá....musim to nějak vykunit :(
Můj mazel je Škoda 130 - 1,8 T..........ostatní je druhořadý...:-D

Malaguti MAX 250ObrázekPiaggio X9 500ObrázekT-MaxObrázek
TUNER

2500+

Reputace: 202
Skútr / moto: Malaguti F12 50 + 250 - T-Max
Tuning / úpravy: F-12 50 - závoďák na okruhy - Phantom MAX do práce - T-Max pro radost :)

Příspěvekod nedory » 14 čer 2012, 19:45

jak to myslíš, pálit? Popisky?
nedory

750+

Příspěvekod TUNER » 14 čer 2012, 20:35

Celkově jako pálit/řezat makrolon. Mam tam kousek na zkoušku. Chtěl jsem vypálit takový ty šoupací okýnka,co jsou v rally autech kde to mnění za těžký skleněný okna.....ale nějak se mi zatim nedaří. :(

TUNER

2500+

Tuning / úpravy: F-12 50 - závoďák na okruhy - Phantom MAX do práce - T-Max pro radost :)

Příspěvekod LadasM » 14 čer 2012, 20:40

Tak to je teda nářez (to prasklý plexi). Já bych řekl, že u mě jsou ty vibrace v normě - nedá se čekat, že to bude stabilní jak pouhý plexi. Přitom jezdím po všem a v rozsahu možných rychlostí :lol:
Yamaha Tracer 700 (2019)
Honda SH125 ABS (2016)
LadasM

250+

Reputace: 15
Skútr / moto: Yamaha Tracer 700

Příspěvekod nedory » 15 čer 2012, 06:59

s pálením plastu bych byl opatrný, tím, že zaostříš paprsek na dané místo materiálu ho roztavíš, materiál částečně odkape, částečně se odpaří a pak už není kam zaostřit. Osobně bych volil vodní paprsek s abrazivem, máš-li k dispozici.
nedory

750+

Příspěvekod nedory » 15 čer 2012, 11:09

tak mi dnes jeden curak nacouval do skutru a povalil ho. Odreny plasty na leve strane po cele delce, odreny zrcatko, prasklej plast tunelu u oka na tasku, vylomena packa brzdy. chlapec samozrejme ujel. ja lezel u doktora na stole a jen slysel alarm. nastesti ho videli zednici v arealu a dali policajtum informace, stejne tak pani z bufetu, kam zbozi vezl. tak jen doufam, ze ho najdou a ze to zaplati, protoze tohle za par korun nebude.
nedory

750+

Příspěvekod TUNER » 15 čer 2012, 11:17

:( :( Tak ještě že ví kdo to udělal a podle závozu k paní se to určitě dá zjistit......o to horší je když to udělá člověk co má řízení jako povolání.....kdyby to udělala nějaká čúza co má čerstej řidičák a spletla si pedály....ale takhle.....tak držim palce a podej info,jak to dopadlo.

TUNER

2500+

Příspěvekod LadasM » 15 čer 2012, 11:26

Tak to je mě líto, doufám, že to z něj nebo jeho pojišťovny dostaneš a rychle opravíš. To musela být docela šupa, když praskl plast na středovým tunelu a páčka brzdy, se divím, že neulítlo zrcátko - oni ho maj italové jen nalisovaný na kulovým kloubu a když zabereš moc přes doraz tak to musí prasknout - jako mě když jsem scoot položil.
To asi musel být stejmě být nějaký trouba, když si nespočítal, že při tolika svědcích nemá cenu ujíždět..
Yamaha Tracer 700 (2019)
Honda SH125 ABS (2016)
LadasM

250+

Příspěvekod Luca_69 » 15 čer 2012, 11:37

Další Ego z Kréty alias kre...... co nepřemejšlí , hlavně že má auto ale couvat neumí. To je mi líto , snad to budeš mít brzo zase v cajku.
Naposledy upravil KYBLOS dne 25 bře 2013, 23:03, celkově upraveno 1
Důvod: Úprava neslušných výrazů
Honda SH 300
Zontes 350E
Luca_69

1500+

Reputace: 149
Skútr / moto: Honda SH 300 + Zontes 350E
Tuning / úpravy: jezdím

Příspěvekod JAARRR » 15 čer 2012, 12:56

Přidávám se k těm, co vyjadřují podiv nad chováním někoho z našeho okolí. Některý lidi jsou prostě hovada! Snad mohl moto přehlédnout, ale hluchý asi dotyčný nebyl!
U této přípežitosti mě však napadlo, že alarm je vlastně dobrý nejen proti zlodějům, ale i pro tyto příležitosti. Předpokládám, že kdyby ten osel skůtr strazil a neozvalo se žádné houkání, možná by si toho ani nikdo nevšiml a oprava by byla jen na majiteli!
Hodně štěstí při vyřízení opravy.
JAARRR

50+

Reputace: 0
Skútr / moto: Piaggio Xevo 400
Tuning / úpravy: zatím nic není a ani to neplánuji

Příspěvekod nedory » 15 čer 2012, 13:17

Dotyčný hluchý nebyl,protože skútr osobně zvednul a postavil, pak teprve ujel. Naštěstí díky alarmu se ohlídli zedníci na lešení a pro policii vypověděli, že skútr zvedal starší řidič firmy XY rozvážející lahůdky. Policajti zachrochtali, že je to prý jasné a jedou do zmíněné firmy, řidič od nich tam jezdí jednou denně a chlapík od zedníků to dal všechno do protokolu jak to viděl.
Jen mám strach, že chlapík se vykroutí že to shodil neznámej člověk těsně za ním a rychle utekl a on to jenom postavil.
Aprilia mi nacenila škodu, jen na viditelném poškození je to 25000Kč za díly a 5000Kč za práci. Doma jsem navíc našel poškozený boční stojánek, když ho sklápím, tak mlátí do plastu, takže co je ještě ohnuté, nevím.

Rekapitulace škod:
- kompletní levý bok plasty i s podlahou (podřené)
- středový tunel od podlahy až na palubku (prasklý)
- zrcátko vlevo
- nelícuje zadní kufr, je asi o 2mm posunutý doleva, takže lešení se hnulo?
- boční stojánek tluče při sklápění nahoru do plastu.
- dál, až to odstrojí, tak asi ulámané packy na plastech, zácvaky....

- jsem nas....... jako nikdy, nehoda se může stát, ale nemůžu od ní utýct jako malej smrad a doufad, že mě nikdo neviděl.
- každopádně při dodací lhůtě dílů z Itálie pro mě asi sezóna skončila.
- pokud to nepůjde z chlapíkovi pojistky, tak mě čeká šetření a šetření, protože tolik peněz jen tak ze šrajtofle nevytáhnu. Potom ale budu v podmínce za ublížení na zdraví, protože si ho najdu a dobiju.

Občas - jako dnes - lituji toho, že jsem z téhle morálně zdevastované země kdysi neodešel, když jsem měl tu možnost. Jediné, co můžu udělat je vychovat své děti tak, aby z nich nebyli morální zkurvenci ale čestní lidé.
Naposledy upravil KYBLOS dne 23 bře 2013, 22:33, celkově upraveno 1
nedory

750+

Příspěvekod LadasM » 15 čer 2012, 14:14

Vůbec se ti nedivím. Sezónu snad ještě stihneš, pokud ho najdou a usvědčí tak by to mělo jít z pojistky. na tom jeho autě by mohly taky být nějaký známky po střetu, asi to nebyl jen lehký ťukanec. Jinak žaloba za náhradu škody, případně to z něj dostat jinak.. :x
Když jsem byl služebně v D, tak nám v garáži někdo nacoufal do auta a rozbil předek - jenže nechal vizitku za stěračem.
K tomu máme bohužel sakra daleko... :evil: , tady nikdo nechce nést následky svých činů..
Jen tak mimochodem, co máš na skůtru za alarm?
Yamaha Tracer 700 (2019)
Honda SH125 ABS (2016)
LadasM

250+

Příspěvekod nedory » 15 čer 2012, 14:43

je tam originál Piaggio, místo slevy na ceně jsem ho dostal namontovaný (chtěl jsem ho). Snad se mi to vyplatilo, kamarád právník říkal, že je dost vysoká šance chlapa najít a usvědčit.

S opravou nevím, počítám spíš s tou horší variantou - že z toho nějakou skrčkou vybruslí. Totálně přestaly lícovat plasty na levé straně - podlaha a spoje kapotáže, plasty podlahy jsou od sebe pěkně odskočené. Když jedu, tak je vše OK, tam ani nečekám, že se něco mohlo stát, ale něco chrastí a rezonuje a podle servisu asi najdou ještě další ulámaný plasty až to odstrojí. Ale je nějak dokurvený boční stojánek, mlátí při sklopení do plastu podlahy a to nebylo, chodilo to hezky tiše. Ani plast envypadá nějak moc deformovaný, takže vůbec netuším, co by to mohlo být. Musím se zítra podívat (dneska mám pár stehů na břiše jak mi vyndávali znamínka a to poslední co chci je se ohýbat).
Nejhorší je, že zatím nemůžu dělat nic, jen čekat, jestli chlapa usvědčí nebo ne, a pdole toho se bude odvíjet varianta opravy. Buď vše nové na pojistku, nebo sundat, brousit, stříkat.

edit: tak jsem to nevydržel a šel zkoumat spodek, boční stojánek, jak má smyčku z drátu, za kterou se sklápí a vyklápí, tak ten drát je ohnutý až skoro až k plastu a proto do něj bouchá. Ten kre..... na mi to snad musel ještě najet, to není možný takhle to zdeformovat.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Naposledy upravil KYBLOS dne 25 bře 2013, 23:02, celkově upraveno 1
nedory

750+

Příspěvekod nedory » 15 čer 2012, 20:45

Tak dobrá zpráva, zmr.... usvědčili a přiznal se. Prý nějaké odřeniny a praskliny plastů, ohnutou páku brzdy, zrcátko a tak nepovažuje za nějakou zvláštní škodu, takže si v klidu jel.
Takže já zase nechám na jeho pojistku vyměnit vše poškozené, jakoukoli prasklinu zácvaků, úchytů apod. a pokud nedostanu od pojišťovny proplacenou škodu na 100%, tak zbytek automaticky předávám právníkovi, který milého zmetka stáhne z kůže, i když to bude dlouho trvat.
Naposledy upravil KYBLOS dne 27 bře 2013, 10:52, celkově upraveno 1
nedory

750+

PředchozíDalší

Zpět na Maxi skútry

• Podobná témata
    Odpovědi
    Zobrazení