Takže tady jsou první dojmy z X-screenu.
Zpracování - perfektní, žekl bych precižně uděláno i materiály jsou kvalitní.
Sestavení - to už bylo horší, je to taková docela skládanka, protože je to rozložený do posledního šroubku.
No ale prokousal jsem se tím a osadil, fotky jsou níže. Ještě tam chybí čepičky na té 10tce matce, tak se nelekejte.
Vypadá to, že žo má 2 možnosti sestavení, buď bez polohovatelných ramínek, nebo s nimi.
Zatím jsem to vyzkoušel jen s nimi, viz fotky. X-screen je pak výš.
Polohování je uděláno naprosto perfektně i v rukavicích se dají odaretovat páčky a mírným tlakem lze nastavit sklon jak u x-screenu, tak i u vlastního plexi. Pak zas jednoduše zaaretovat.
Do 30 vřetin máte změněno nastavení.
Tady bude třeba trochu laborovat, prožože změnou úhlu a vzdálenosti se mění proudění vzduchu a každýmu bude vyhovovat něco jinýho. Asi na popátý jsem si našel optimální polohu.
Hlavní nápor vzduchu už mi jde nad helmu, nebo na úplný vršek.
Úplný větrný stín za tím ale není, není to velký plexi a něco prostě proudí mezerou mezi plexi a štítkem.
Nicméně s plně otevřeným hledím na helmě jsem jel v poho 120km/h aniž by mi proud vzduchu strhával helmu. Projel jsem i nějakým mrakem much a zůstaly na štítku o do očí mě nenalítaly.
Taktéž bych řekl, že se ztišila helma, hodně subjektivně tak o 50%, nápor vzduchu na hlavu, oči tak o 70% nižžší.
Stabilita plexi se štítkem je perfektní i při větších rychlostech, takže tady obavu nemám.
Viditelnost přes štítek je taky naprosto v pohodě, aspoň pro mě jo.
Zítra prověřím při delší jizdě do práce.
Taky to chci zkusit ještě rozebrat a namontovat štítek přímo na tu úchytku, tj. bez těch ramínek. Štítek se dostane tak o 5cm níž, ale půjde stále měnit sklon. Uvidím co to udělá, jestli to bude změna k lepšímu, či horšímu.
Teoreticky by se to mohlo zlepšit, jelikož se štítek tímto dostane trochu blíž k vlastnímu plexi, ale uvidíme.
Jinak si myslím, že X-Screen Evu docela sluší.
Vypadá to, že mi to sem dovolí hodit jen 5 fotek, takže další budou v dalším příspěvku.
Pokud by chtěl někdo vidět na vlastní oči, tak jsem skoro každý den v Brně, včetně zítřka pak až ve středu, kdyžtak napište SZ.
IMG_5727.JPG
IMG_5728.JPG
IMG_5729.JPG
IMG_5730.JPG
IMG_5731.JPG
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.