od nedory » 16 zář 2017, 14:55
problém to je: mám skůtr v chodbě, která je ca. 15m dlouhá a její část je z kopce. Pokud nechám minutu nastartováno, je smrad po celém baráku, nevyvětrá se to moc rychle. Samozřejmě se to dá vytlačit na ulici, kde to nevadí, a dělám to, pokud mám hosty za zdí v apartmánu, abych je po ránu nerušil. Ale tlačit 200kg kus do kopce v úzké chodbě není nic moc, musím na skůtru sedět a odrážet se nohama, protože dům je z 15. století a chodba je v jednom místě hodně úzká a vedle se nevejdu. Vlastně je část chodby vidět na profilovém obrázku.
(pro zvědavce: narichtujte si dráhu asi 6m do mírného kopce, kde je dlažba, na poslední metr dejte tunel 170cm vysoký a 90cm široký, metr dlouhý a v sedě v sedle kurážně vpřed. Příjemný experiment přeji.
Couvání domů už mám nacvičené, to je jiná: třetí řada dlaždic přesně uprostřed, před skříní mírně naklonit doleva a minout řidítky zábradlí schodiště, a pak to musí být rovně, jinak nezvolím správný rejd a parkuji nadvakrát mezi bicykly a ponk.
pro rejpaly: ne, památkáři nepovolí v památkové zóně vyměnit okno, natož udělat garáž. A navíc bych tím zhyzdil dům, který je mnohonásobně starší než já a musel bych se stydět. A stejně bych tam dvě auta a skůtr stejně nedal).
Proto mě zajímá otázka proč tak dlouho, XEVO 400 stačilo nastartovat, napočítat do 10 a jelo to. Nejspíš důsledek optimalizace ekomanagementu, kdo ví. Je to normální a budu tedy po ránu posilovat nohy.
Argumenty mohou dojít, munice nikoli Konfucius